Haşimato Hastalığı Kanser Yapar mı?

Haşimato hastalığı kanser yapar mı? En yaygın tiroid rahatsızlıkları içinde yer alan Haşimato, tedavisi olan bir rahatsızlık. Birçok kişi ise bunun kansere neden olup olmadığını merak etmekte. Bu konuya dair bilgi almak ve merakını gidermek isteyenler hemen haberimize bakabilirler.

09.06.2020-13:12 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-13:09) Haşimato Hastalığı Kanser Yapar mı?

Haşimato hastalığı kanser yapar mı? En yaygın tiroid rahatsızlıkları içinde yer alan Haşimato, tedavisi olan bir rahatsızlık. Birçok kişi ise bunun kansere neden olup olmadığını merak etmekte. Bu konuya dair bilgi almak ve merakını gidermek isteyenler hemen haberimize bakabilirler.

Haşimato Hastalığı Nedir?

Haşimato hastalığı, son derece ciddi ve aynı zamanda sağlıklı olan hücrelere saldıran otonom bir rahatsızlıktır. Bundan dolayı tiroit bezinin çalışması çok büyük bir sıkıntı içine girer. Çünkü daha az salgılama söz konusudur. Tedavisinin her daim ve en ufak bir gecikme olmadan bir an önce yapılması şarttır.

Haşimato Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Haşimato hastalığının belirtileri şöyledir;

  • Konuşma yavaşlar
  • Adette düzensizler ortaya çıkar.
  • Bunun yanı sıra kişi son derece asabi olur.
  • Aynı zamanda depresyon söz konusudur.
  • Çok kısa bir zaman dilimi içinde iştahsızlık durumu ortaya çıkar.

Haşimato hastalığının nedenleri konusunda çok net bilgiler söz konusu olmasa da özellikle hastaları öykülerinden yola çıkılarak bir liste oluşturulmuştur. Birçok hastalıkta olduğu gibi sigara içmek en bilinen nedenler içinde her daim öne çıkar. Bunun yanı sıra hamile olanların kesinlikle çok büyük bir risk altında olduğunu hemen ifade edelim. Bunun yanı sıra ailesinde daha önce bu hastalığa yakalanmış olan kişilerde de görülme sıklığı genellikle çok yüksektir.  Riskli grupların içinde hepatit, Addison, Çölyak, Lupus, Anemi gibi rahatsızlıklara sahip kişilerin olduğunu hemen belirtmek gerekiyor.

Haşimato Hastalığı Kanser Yapar mı?

Haşimato hastalığı kanser yapar mı: Bu hastalıktan dolayı hemen ve direk olarak kanser olmak gibi bir durum söz konusu olmasa da özellikle riskli arttırdığını ifade etmek lazım. Fakat bunun çok büyük bir ihtimal olmadığının altını çizelim. Çünkü bu hastalıkla kanser arasında direk bir ilişki yoktur. Fakat bu rahatsızlık sağlıklı hücreleri düşman olarak görüp onlara saldırdığı için kanserin gündeme gelmesi ihtimallerin içinde yer alır.

Haşimato Hastalığının Tedavisi Nasıldır?

Haşimato hastalığı kanser yapar mı: Hemen ve direk olarak kansere neden olmayan bu hastalıkta birden çok tedavi yöntemi yoktur. Sadece tek bir opsiyon dikkat çeker ve o da ilaç tedavisi olarak kendisini gösterir. Özellikle bu hastalığa yakalanmış olan kişilerin diyetlerine azami derecede dikkat etmeleri son derece önemlidir.   Hastalık devam ederken sık sık kan testinin yapılması gerekir. Bu şekilde en çok takip edilen şey kişinin hormonlarıdır. Bunlarda bir sorun olduğu vakit genellikle bunun üstesinden diyet ile gelinir. Tam tersi hallerde ise klasik bir biçimde tedavi devam eder. Verilmiş olan ilaçların en az 6 hafta kullanımının ardından bir kontrol evresi başlar. Son duruma bakılır. Hatta zaman zaman ilaç değişimi gündem gelebilir. Buna karar verecek olan kişi ise doktorun kendisidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal