Harika Tırnaklar Korkunç Sonuçlar

Görsel olarak harika ellere sahip olmanın bazı kötü sonuçları olabiliyor.Israrla protez tırnak kullanmak istiyorum diyorsanız dikkat etmeniz gereken küçük ayrıntılar var

28.01.2020-13:58 - (Son Güncelleme: 28.01.2020-13:58)

Zarif, rengarenk, cıvıl cıvıl desenlerle süslü protez tırnakların altında yatan gizli ama okuduğunuzda korkacağınız sorunlar var.Zararsız görünen ama uzun süreli kullanımında bir sürü problemide beraberinde getiren protez tırnakların bazı kötü sonuçları olabilir.

Sorunlardan Bazıları;

İçerisindeki kimyasallar, doğal tırnağın yerinden çıkmasına, yanmalara, acıya ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Protez tırnak kullanan bazı kadınların doğal tırnakları tamamen zarar görmüş durumdadır.Eğer böyle bir durum yaşarsanız, tırnaklarınız bir daha asla eski haline dönmeme ihtimali vardır.

Sadece zararı tırnaklara değil, eğer tırnaklarınızı yaptırdığınız güzellik merkezinde yeterince havalandırma yapılmıyorsa toksik bir duman ile diğer tahriş edici maddeleri solumuş olacaksınız.

Bazı güzellik merkezleri, protez tırnakları yapıştırmak için metil metakrilat denilen bir madde kullanır. Bu kimyasal, solunum sistemine zarar verir ve doğrudan parmaklarla temas ettiğinde ciddi hasarlara neden olabilir.

Tırnakları daha hızlı kurutmak için saç kurutma makinesi kullanmak sıklıkla yapılan bir hatadır. Buradaki problem, protez tırnak uygulamasında kullanılan bu maddelerin bir kısmının yüksek ısı ile temas ettiğinde yanıcı hale gelmesidir.Güzellik merkezleri  malzemeleri ve aletleri bir müşteride kullandıktan sonra düzgün temizlemez ve sterilize etmezler ise bir başka müşteriye mantar gibi hastalıkların bulaşmasına davetiye çıkarabilir.

Ayrıca, güzellik merkezi çalışanlarının lateks ya da plastik bir eldiven taktığından emin olun. Ellerindeki bir kesik ya da sıyrık, temas yoluyla kolaylıkla geçebilen hastalıklar içinde tehlike teşkil ederler.

Tırnak derinizi kesmeniz veya geriye itmeniz de zararlıdır. Çünkü tırnak derisi, enfeksiyonların ve zararlı mikroorganizmaların vücudunuza girmesine engel olmaktadır.

Tırnakları taktırmadan önce ellerinizi yıkayın ve kurutun böylece tırnaklarınız nemli olmayacaktır. Bu da protez tırnak taktıktan sonra mantarın yayılmasını önlemek için önemlidir.Protez tırnaklar oldukça serttir ve ufak bir darbe bile yaralanmalara neden olabilir. Kendi tırnağınızda protez tırnak ile beraber kalkıp zarar görebilir. Oldukça acı veren bu durumda, tırnaklarınızın eski halini alması çok uzun sürer.

Protez tırnaklarda çok daha yüksek bir enfeksiyon riski vardır. Hastalıklara neden olan bakteri ve mikroorganizmalar, doğal tırnak ve protez tırnak arasındaki herhangi bir boşlukta birikebilir.Protez tırnaklarda alerjik reaksiyonlar oldukça sık görülmektedir. Bunun nedeni, tırnaklar plastik ve toksinlerden yapılmaktadır. Bunun sonucu ise kırmızı, şişmiş ve kaşınan parmaklardır.

Eğer protez tırnaklar hasar görürse kir, virüs ve bakterilerin birikmesi çok daha kolay olacaktır. Böyle bir durumda, hasar gören protez tırnağı çıkarmanız ve mümkün olan en kısa sürede yenisiyle değiştirmeniz gerekir.Protez tırnak kullanmak kolayca alınacak bir karar değildir. Bu yazıyı okuduktan sonra umarım biraz daha düşünüp öyle karar verirsiniz.Ben protez tırnak mutlaka yaptırmak istiyorum diyorsanızda işinde uzman bir kişi tarafından, profesyonel bir güzellik merkezinde bu uygulamayı yaptırın.

Yaptırdığınızda veya yaptırmadan önce bir sorun varsa acı,mantar vb...Acı azalana kadar soruna neden olan tırnağı çıkarın ve olduğunca protez tırnak kullanımına bir ara verin.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal