Hangi Yiyecekler Romatizmaya İyi Gelir

Günümüzde romatizma hastalığı her yaşta görülebilen bir hastalıktır. Bu hastalığın tedavi süreci oldukça uzundur. Ama beslenme yöntemini değiştirerek bu hastalığın iyileşme sürecine destek olabilirsiniz. İşte detaylar...

24.06.2020-17:55 - (Son Güncelleme: 24.06.2020-17:49) Hangi Yiyecekler Romatizmaya İyi Gelir

Günümüzde yaygın olarak görülen romatizma hastalığı ne yazık ki tedavi süreci çok uzun sürer ve günlük hayattaki aktiviteleri oldukça zorlaştırır. Bu ağrılarınızı azaltmak için besinlerden yardım alabilirsiniz.

ROMATİZMAYA İYİ GELEN BESİNLER NELERDİR?

NAR ÖZÜ

Son yıllarda yapılan araştırmalar gösteriyor ki nar suyunun eklem şişliklerini ve ağrılarını azaltmaya yardımcı olduğu belirlenmiştir. Bu konuyla ilgili kesin bir bilgi olmasa da romatizma ağrıları üzerinde etkisi vardır.

BALIK

Soğuk suda yetişen balıkların ( somon, ton balığı, vb. ) içerdikleri omega 3 ve omega yağ asidi içerikleri iltihaplı durumlarda tedavi yardımcı olur. Hafta da birden fazla tüketeceğiniz balık, eklem ağrılarını azaltmaya yardımcı olmaktadır.

KETEN TOHUMU

Bu besin omega 3 ve omega 6 yağ asidi açısından zengindir. Ayrıca içinde bulunan besin lifi benzeri bir madde bulunur. Bu madde eklem ağrılarını hafifletmede yardımcıdır. Düzenli ilaç kullananlar, keten tohumu kullanmadan önce doktora başvurmaları gerekmektedir.

FRENK ÜZÜMÜ - HODAN OTU

Tohumlarda bulunan omega 6 yağ asidi bu iki besinde de yüksek miktarda bulunur. Gammalinolenik asit adındaki bu yağ asidi iltihap önlemede oldukça etkilidir. Bu faydalı içeriği yanı sıra, karaciğere fazla yükleme yapıldığında zarar verebilir. O yüzden kullanmadan önce uzmana danışmanız da fyda vardır.

YUMURTA

İçerdiği sülfür ve B vitamini sayesinde eklem ve doku gelişiminde önemlidir. Sülfür kemik ve kas dokusu gelişmesi için gerekli bir maddedir. Kolesterol oranını yükseltmesi nedeniyle dikkatli tüketilmesi gereken bir besindir.

Eklem ve romatizma ağrılarda beslenmenin yanı sıra egzersiz yapmak da tedavi sürecine yardımcı olacaktır. Günde 30 dakika ayrılarak yapılan egzersizler, ağrıların hafiflemesinde ve kasların güçlenmesinde önemlidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal