Hangi Yiyecekler Çocuklarda Boy Uzatır?

Gelişme çağında olan çocuklarda boy uzatan yiyecekler hangileridir? Çocuğunuzun boyunun uzun olmasını istiyorsanız yedirdiğiniz besinlere dikkat etmelisiniz. İşte boy uzatan yiyecekleri sizler için derledik.

22.05.2019-15:27 - (Son Güncelleme: 22.05.2019-15:15)

Boy uzatan gıdaların tüketilmesi çocuğunuzun boyunda uzama olmasını sağlayacaktır. Kalsiyum minerali ve D vitamini bulunan bu besinlerin neler olduğunu merak ediyorsanız gelin hep birlikte öğrenelim. İşte çocuklarda boy uzatan gıdalar! 

SÜT ÇOK ÖNEMLİ  

Gün boyunca içilen 2 bardak süt kemik yapısının güçlenmesini sağlar. Bu da çocuğun gelişimi açısından çok önemlidir. Hem zihinsel hem de fiziksel gelişimi için bebeğin bol miktarda süt içmesi lazımdır. 

BROKOLİ BOY UZAMASINA BİREBİR 

Çocukların pek de fazla sevmediği brokoli boy uzaması için ideal bir besin. Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlayan bu besin, vücudun direncini arttırır ve hastalıklara karşı kalkan görevi oluşturur.  

KURU MEYVE YEDİRİN 

Boy uzamasını sağlayan gıdalardan biri de kuru meyvelerdir. Kuru kayısı, incir, kuru üzüm muhakkak tüketilmesi gerekir. Kuru meyvelerin hem beyin hem de fiziksel gelişime iyi geldiği blinir.

SUSAMI İHMAL ETMEYİN 

Pişirdiğiniz böreklerin üzerine serpiştirilen susamlar da çocuklarda boy uzatır. 

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal