Hangi Kanser Türlerinde Kalsiyum Yükselir?

Hangi kanser türlerinde kalsiyum yükselir? Çağımızın vebası olarak bilinen kanser; gelişmiş olan tıbbi yöntemler sayesinde artık kolay bir biçimde tedavi ediliyor. Bazı türlerinde ise kalsiyum yükselmesi gibi bir durum söz konusu. İşte bunların neler olduğunu hemen haberimizde bulabilirsiniz.

09.06.2020-13:09 - (Son Güncelleme: 21.04.2021-11:47) Hangi Kanser Türlerinde Kalsiyum Yükselir?

Hangi kanser türlerinde kalsiyum yükselir? Çağımızın vebası olarak bilinen kanser; gelişmiş olan tıbbi yöntemler sayesinde artık kolay bir biçimde tedavi ediliyor. Bazı türlerinde ise kalsiyum yükselmesi gibi bir durum söz konusu. İşte bunların neler olduğunu hemen haberimizde bulabilirsiniz.

KANSER NEDİR?

Kanser, özellikle son 10 yılda hem ülkemizde hem de dünyanın geri kalanında yayılan, tedavisi olan ve kötü huylu hücre anlamına gelen bir hastalıktır. Birçok türü içinde özellikle bir kısmının daha az zararlı olduğunu hemen ifade etmek lazım. Bazılarında ise tam tersi bir durum var. Farklı yöntemler üzerinden teşhisi söz konusu. Kanser teşhisinde ilk aşama olarak kabul edilen şey doktorun elleriyle yapmış olduğu muayenedir. Bunun yanı sıra şüphelenilmiş olan her hastadan özellikle kan alımı söz konusudur. Çünkü birçok kanser türünde ilk bulgular genellikle kan üzerinde görülmekte.

KALSİYUM HANGİ KANSER TÜRLERİNDE YÜKSELİR?

Hangi kanser türlerinde kalsiyum yükselir: Kanser türlerinin kalsiyum ile ne kadar alakalı olduğuna dair son yıllarda birçok değişik araştırma yapılmış durumda. Bunların içinde özellikle ABD'de gerçekleştirilmiş olan yeni bir çalışmaya göre kalsiyum miktarının artmasının özellikle yumurtalık kanserinin belirtileri içinde olduğu ifade edildi.

Buna göre daha önce bu kanser türüne yakalanmış olan kişilerin tedavi boyunca kan testlerinin sonuçlarına bakıldı. Burada dikkat çeken nokta ise kalsiyum miktarının her daim çok yüksek olmasıydı. Hatta kanser olmayan kişilerin testleriyle yapılmış olan kıyaslama böyle bir durumun söz konusu olduğunu tam anlamıyla kanıtlamış durumda. Şimdi bilim insanları bu hususun diğer kanser türlerinde de geçerli olup olmadığını anlamak için çalışmalara başladı.

Hangi kanser türlerinde kalsiyum yükselir: Bunun yanı sıra daha önce birçok kişi üzerinden yapılmış olan test ve çalışmaya göre prostat kanserinde her daim kalsiyumun çok yüksek olduğunu sonucuna varılmıştı. Bu durum daha sonra yeni ve farklı birçok test ile yeniden onaylanmış durumda. Böylelikle daha önceden beri bilinen bazı şeylerin yanlış olduğunun sonucuna varılmış oldu.

KANSERİN TEDAVİSİ VAR MI?

Kanserin tedavisi söz konusu. Bunun birden çok türünün olduğunu hemen ifade etmek lazım. En bileneni ise ilaçtır. Buna göre değişik birçok kanser ilacı mevcut. Bunların arasında akıllı adıyla bilinen kişiye özel bir opsiyon var. Çünkü son yıllarda kanser tedavisinde daha modern ve direk olarak sonuca yönelik yaklaşımlar karşımıza çıkıyor. Her bir insanın özel olmasından hareket eden doktorlar, ilk olarak hastaların genetik testlerini yapıyorlar. Bunun yanı sıra kanserli hücreleri direk hedef alan ve o kişiye uygun olan ilaçlar üretiliyor. Daha sonra tedavi süreci başlıyor. Bu konuda ülkemizde son dönemde çok değişik ve başarılı sonuçların alındığını hemen ifade edelim. Tüm bunlara ek olarak klasik kanser tedavileri de devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal