Hamileyken Enerji İçeceği İçilir mi?

Emzirme sırasında yorgun ve halsiz olan anneler bazen enerji içeceklerine yöneliyorlar. Ancak bu durum bebek için zararlı olabilir.

26.08.2019-12:49 - (Son Güncelleme: 26.08.2019-12:47) Hamileyken Enerji İçeceği İçilir mi?

Bebeğin anneden besin aldığı emzirme döneminde yorgun ve uykusuz anneler gündüz ayakta kalmak için enerji içeceğine yöneliyor olabilir. Ancak bu durumda dikkat etmeleri gerekiyor.

EMZİRİRKEN ENERJİ İÇECEĞİ TEHLİKELİ

Bazı lohusa anneler, yenidoğanla uzun gecelerle başa çıkmak için enerji içeceği içiyor olabilir. Fakat annenin beslendiği gıdaların süt yoluyla bebeğe geçiyor olması, bu hali de zararlı hale getiriyor. Enerji içeceğindeki kafein oranı süte eklendiğinde bebekte duyarlılık veya irritasyon oluşabilir, uyku bozukluklarına sebep olabilir. Bazı enerji içeceklerinde var olan bitkiler de emzirme aşamasında önerilmeyen bitkilerden olabilir. İki neden de, emzirme aşamasında enerji içeceği tüketilmesi tavsiye edilmiyor. Sempatik sinir sistemini uyararak uyanıklık ve dikkat durumunu mümkün kılan kafein, çok miktarda tüketildiğinde dolaşım sistemini etkileyerek çarpıntı, uykusuzluk, kaygı gibi etkilere sebep olabiliyor. Doktorlar, gebelikte günde bir fincan (200 mg) kafein barındıran içecekten fazlasının içilmemesi gerektiğini belirtiyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal