Hamilelikte Diş Ağrısı Nasıl Geçer?

Hamilelik döneminde kadınların en çok yaşadığı sorunlardan biri diş ağrısıdır. Peki hamilelikte diş ağrısı nasıl geçer? Hamilelikte diş ağrısı neden olur? İşte detaylar...

16.04.2018-10:38 - (Son Güncelleme: 28.05.2021-15:53)

Hamilelikte diş ağrısı nasıl geçer, hamilelikte diş ağrısı ne zaman başlar, hamilelikte diş ağrısına karanfil iyi gelir mi, hamilelikte diş ağrısı için hangi ilaç kullanılır şeklindeki soruların ayrıntılı araştırmasını siz okurlarımız için derledik.

Hamilelikte diş ağrısı nasıl geçer sorusunun en öncelikli yanıtı tabi ki uzman bir diş doktoruna görünmektir. Ancak bu dönemde diş ağrısı çeken anne adayları doktora gitmekten korkarlar.

ANNE ADAYLARI DİKKAT! HAMİLELİKTE DİŞ AĞRISI NASIL GEÇER? 

Halbuki hamilelikte diş ağrısı çok sık karşılaşılan bir durumdur. Anneler diş ağrılarıyla nasıl başa çıkacakları konusunda araştırma yapmaya başlar. En çok merak ettikleri ise ‘Hamilelik döneminde doğal yöntemler diş arısı nasıl geçer?’ Sorusudur. Evet merak edenler için hemen belirtelim, hamilelik döneminde meydana gelen diş ağrılarından doğal yollarla kurtulmak mümkün. Uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerin başında, karanfil, buz, tuz ya da sirke gibi şifa özellikleri bulunan bitkilerden kullanılabilir.

Hamilelerin Yaşadığı Bazı Deneyimler

Hamilelikte diş ağrısı için bitkisel çözümlerden bazılarını şöyle sıralayabiliriz;

- Hamilelikte ağrıyan diş için diş fırçasına macun yerine tuz koy ve dişlerinin ağrıyan yerini hafifçe fırçala, ağrıyı hemen rahatlatır.

- Hamilelikte diş ağrısı için tuzlu suya 2-3 damla sirke koyup gargara yap anında uyuşturuyor ve diş ağrısını kesiyor.

- Hamilelikte diş ağrısı için bir çay kaşığı kimyona bir damla sirke damlat hamur gibi yap onu yuvarla ağrıyan dişin üzerine koy dağılmaması için üzerine de pamuk koyulabilir.

- Hamilelikte diş ağrısı için başka bir öneri de buzu ısırır şekilde ağrıyan düşün üzerinde tut. İlk aylarda çok sızlayan dişlerim için kullanmıştım. Apse yapan dişe buzu denedim, soğuk buz ağrıya iyi geliyor.

- Hamilelikte dişim ağrıyordu, doktor güvenle kullanabileceğim bir antibiyotik reçete etti  ağrım kesildi. Bence doktora gidilmeli.

- 1 yemek kaşığı zeytin yağına 2 aspirin atıp erit. Bu yağı ağzında 2-3 dakika dolandır. Ağırlıklı olarak ağrıyan tarafta gezdir. Yutmadan lavaboya tükür. 5 dakika kalmadan ağrı anında kesiliyor.

hamilelikte diş ağrısı nasıl geçer

PEKİ HAMİLELİK DÖNEMİNDE DİŞ AĞRISI NE ZAMAN BAŞLAR?

Hamilelik sonrası östrojen ve progesteron seviyelerinin artmasıyla birlikte diş hekimleri, dişler üzerindeki bakteri plak birikiminin arttığı ve hamilelik döneminde bu plağın dişlerden uzaklaştırılmazsa diş etlerinde kızarma, şişme ve kanama dahi görülebileceğini söylerler.

Diş etlerindeki kanamalardan dolayı anne adaylarının dişlerini fırçalamaktan kaçındığını ve bu nedenle de bakteri plağının kolayca oluştuğunun altını çiziyorlar. Dolayısıyla hamilelikte diş ağrısı ne zaman başlar sorusunun en basit cevabı hamileliğinizin ilk 2. Ayından itibaren bu tarz diş ve diş eti sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz.

HAMİLELİK DÖNEMİNDE KULLANILAN DİŞ AĞRISI İLAÇLARI

-Hamilelikte diş ağrısı için gerekiyorsa doktor kontrolünde ilaç kullanmanız en güvenlisi olacaktır.

-Ufak ağrı kesicilerin dahi size ya da bebeğinize zararı dokunabileceği için en kısa sürede doktor kontrolüne gidilmeli.

-Diş ağrısı için diş doktorları genellikle hamilelikte kullanılabilen, bebeğe zararı dokunmayan ilaç ve antibiyotik tedavileri verebiliyorlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal