Hamilelikte Bu Durum Bebeğin Kaybedilmesine Sebep Olabilir

Gebelikte ilk 3 ay ve son 3 ay oldukça önemli ve risklidir. Bu süreçte yaşanan kanamalar bebeğinizi kaybetmenize sebep olabilir. Prof. Dr. Cem Demirel, uyarılarda bulundu.

10.09.2019-10:01 - (Son Güncelleme: 10.09.2019-09:58) Hamilelikte Bu Durum Bebeğin Kaybedilmesine Sebep Olabilir

Hamileliğin ilk ve son üç ayında doktor gözetiminde dikkatli bir şekilde hamilelik geçirilmelidir. Oldukça kritik olan bu süreç çok tehlikelidir.

HAMİLELİKTE İLK VE SON ÜÇ AY

Hamilelikte kanamanın ciddi sağlık problemi olduğuna dikkati çeken Demirel, kanama problemlerinin ilk üç ve son üç ay biçiminde ele alınabileceğini belirtti. Demirel, "Hamileliğin ilk üç ayı içerisinde yüzde 30 oranında kanama problemleriyle karşılaşıyoruz. Özellikle ilk üç ay içinde oluşan kanamalar sık yaşanabilen bir hal." diye konuştu.

Bu aşamada kanamaların genellikle düşük riskinden kaynaklanabildiğine işaret eden Demirel, kanama yaşayan annelerin genelinde hamileliğin bir problem olmadan devam edebildiğinin altını çizdi.

Demirel, bu halin yaşamsal öneme sahip olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Son üç ayda oluşan kanamalar, plasentanın önde yerleşmesine ya da ayrılmasına ilişkin kanamalardır. Bu hal, hem anne adayı hem de bebeğin yaşamını tehdit etmektedir. Kanamaya en kısa zamanda müdahale edilmesi, sebebinin ortaya konması ve kanamanın sonlandırılması gerekir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal