Hamile Kalmak İçin Yatış Pozisyonları

Hamile kalabilmek için en uygun pozisyonların rahmin açılması ve spermin kolay bir şekilde yerleşmesini sağlayan misyoner ve köpek sitili pozisyonları olduğu uzmanlar tarafından dile getirilmektedir. Bu iki pozisyonda da hamile kalma oranının yüksek olduğu doğrulandı.

21.12.2018-05:42 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-19:46) Hamile Kalmak İçin Yatış Pozisyonları

Orgazm Olmak Hamile Kalmayı Etkiler Mi?

Orgazm olmanın hamileliğe herhangi bir etkisi yoktur.

İlişkiye Girme Sayısı Hamileliği Etkiler Mi?

İki güne bir ilişkiye girmeniz haftada bir ilişkiye girmenize oranla hamile kalmanıza daha çok yardımcı olacaktır.

Hamile Biri Cinsel İlişkiye Girebilir Mi?

Hamilelik döneminde cinsel ilişkiye girmek içgüdüsel olarak bebeğe zarar verir miyiz gibi düşüncelere neden olabilir fakat bu doğru değildir, yalnızca hamilelik dönemindeki vücuttaki değişiklikler rahat hareket etmenizi zorlaştıracak ve bir takım ağrı ve acılara neden olabilecektir.

Hangi Pozisyonları Tercih Etmek Gerekir

Erkeğin üstte kadının altta olduğu pozisyon spermin yumurtalara ulaşması açısından daha verimli bir pozisyondur. Burada dikkat edilmesi gereken detaylar kadının bel kısmına yastık gibi yumuşak bir şeyler koymaktır. İlişki bittikten sonra kadınların bir süre yatar pozisyonda beklemeleri spermin yumurtalara ulaşması açısından önemli bir noktadır.

Alternatif Pozisyonlar Neler Olabilir

Erkeğin üste olduğu pozisyon her ne kadar ideal gibi görünse de kişiden kişiye değişebilen önemli olan spermin rahat bir şekilde yumurtalara ulaşabilmesi önemli bir noktadır.

Gebeliğe Etken Olan Dış Sebepler

Genellikle çiftler ilişki öncesi ve sonrası duş alma gibi alışkanlıkları vardır, fakat su ile birlikte spermin yumurtaya ulaşmadan ölme durumu yaşanabilecek bir durumdur. İlişkide daha doğal davranmak gebeliğe olumlu yönde etkili olacaktır. İlişki sonrasında da duşa gitmek vücut ısısını değiştirerek metabolizmayı da etkilemektedir, bu durum da sperm ve yumurtanın sağlıklı birleşmesine olumsuz yönde etki edebilmektedir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal