Halsizlik Corona Belirtisi mi?

Koronavirüsün en önemli belirtisi yüksek ateş ve kuru öksürüktür. Ancak bunların yanı sıra koronavirüsün birçok belirtisi daha bulunmaktadır. Peki, koronavirüs belirtisi nelerdir? Halsizlik korona belirtisi mi? Detaylar haberimizde...

04.08.2020-16:39 - (Son Güncelleme: 04.08.2020-16:42) Halsizlik Corona Belirtisi mi?

Türkiye'de ilk olarak 11 Mart tarihinde görülen koronavirüs, bugüne kadar 5 binin üzerinde kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Koronavirüsün en önemli belirtileri arasında yüksek ateş ve kuru öksürük bulunurken birçok kişi 'Halsizlik corona belirtisi mi' diye araştırıyor. Sizin için koronavirüsün belirtilerini detaylı olarak bir araya getirdik. Detaylar haberimizin içeriğinde...

KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ NELERDİR?

Kuru Öksürük

Koronavirüs enfekte olmuş kişiler direkt olarak alt ve üst solunum yolundan etkilendikleri için kuru öksürük görülür. Sık sık ve geçmeyen öksürük koronavirüsün ilk belirtileri arasında yer alır.

Yüksek Ateş

Koronavirüsün neden olduğu en önemli belirtilerden biri de yüksek ateştir. Koronavirüs vücutta birçok tahribata neden olduğu için bu duruma ateş ile tepki verir.

Nefes Darlığı

Koronavirüsün en önemli belirtileri arasında nefes darlığı bulunmaktadır. Ancak nefes darlığı herkeste görülmez. Özellikle kişinin başka bir rahatsızlığı da varsa solunum sıkıntısı olma olasılığı daha yüksektir.

Boğaz Ağrısı

Boğaz ağrısı da koronavirüs şikayetleri arasında yer alır. Ancak bu durum yüksek ateş ve kuru öksürükten daha az görülmektedir.

Halsizlik

Koronavirüs belirtileri arasında halsizlik, yorgunluk ve kas ağrısı da yer almaktadır.

İshal

İshal, koronavirüs belirtileri arasında az görülmektedir.

Bunların yanı sıra koronavirüs belirtileri arasında az da görülse üşüme, üşümeyi takip eden titreme, kas ağrısı, baş ağrısı, tat ve koku alma kaybı, ciltte döküntü ya da el ve ayak parmaklarında renk değişimi görülmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal