H3N2 Virüsü

Influenza A olarak da bilinen H3N2 virüsü, normalde insanda görülmeyen, genellikle domuzlarda ortaya çıkan bir virüs türüdür. Peki, H3N2 virüsü nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nasıldır? İşte haberin detayları…

06.08.2020-17:49 - (Son Güncelleme: 06.08.2020-17:46) H3N2 Virüsü

İnsanlarda ortaya çıkan H3N2 virüsü nedir: genellikle mevsime dayalı grip semptomlarına benzeyen semptomlar üreten bir virüstür.

H3N2 VİRÜSÜ NEDİR?

H3N2 virüsü nedir: Pandemiye neden olan ve farklı varyantları bulunan ve genellikle hafif semptomlar gösteren bir virüs türüdür. Influenza A olarak da bilinmektedir.

H3N2 virüsüne bağlı olarak gözlenen ilk vakalar Avustralya’da ortaya çıktığı için bu virüsün yol açtığı hastalık, Avustralya gribi adıyla da tanınmaktadır.

Görüldüğü gibi H3N2 virüsü, bir grip virüsü olarak kabul edilmektedir. Hızla yayılan ve kışın ortaya çıkan griplerin nedenlerinden biri olan H3N2 virüsü için belirli bir aşı üretilmemiştir. Virüsün yayılmasını engellemek için izolasyon gereklidir.

Influenza’ya neden olan H3N2 virüsü, kuşlar ve memelilerde enfekte olabilmektedir. İnsanlarda, domuzlarda ve kuşlarda mutasyona uğrayabilen H3N2 virüsü nedir: sezonluk griplere yol açan ve bu nedenle birçok insanın ölümüne neden olan hastalıklardan bir tanesidir. Epidemik salgına yol açması ve sürekli mutasyona uğraması nedeni ile önlenmesi zor bir virüstür.

H3N2 VİRÜSÜNDEN KORUNMA YOLLARI NELERDİR?

El temizliği ve hijyeni H3N2 virüsünden korunmanın en önemli unsurlarından biridir. Bu nedenle eller sık sık en az 20 saniye boyunca yıkanmalıdır. Kapalı yerlerde zaman geçirmek yerine açık mekanlarda bulunmak H3N2 virüsünden korunmanın yollarından bir tanesidir. Enfekte olmuş kişilerin arasında bulunmamaya özen göstermek gereklidir.

H3N2 VİRÜSÜNÜN BELİRTİLERİ NELERDİR?

H3N2 virüsü (influenza A) vücutta mevsimsel grip belirtileri oluşturmaktadır genellikle. Bu belirtilerden bazıları ise şöyledir:

  • Birdenbire yükselen ve 38 derece üzerinde seyreden ateşlenme
  • Vücutta ortaya çıkan şiddetli ağrılar
  • Kişide gözlemlenen sürekli bitkinlik ve yorgunluk durumu
  • Kişide kuru öksürük ortaya çıkması
  • Mide bulantısı ve kusma
  • Karın ağrısı ve ishal ortaya çıkması
  • Şiddetli baş ağrısı
  • Boğaz ve çevresinde şiddetli ağrılar
  • Kişide uykuya dalmakta güçlük yaşanması ve buna bağlı olarak gelişen uykusuzluk
  • Hastalığa yakalanan bazı çocuklarda kulak bölgesinde ağrı oluşması
  • Kişide tat alma duyusunun azalması
  • Kişide ortaya çıkan iştahsızlık

Bu belirtiler, grip belirtilerine oldukça benzemekler beraber, H3N2 virüsünden dolayı ortaya çıkan İnfluenza A vakalarında daha şiddetli gözlemlenebilmektedir. Bu hastalığa bağlı olarak gelişen ve ilerleyen zatürre rahatsızlığı yaşam tehlikesi oluşturabilmektedir.

H3N2 VİRÜSÜNÜN TANISI VE TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Grip aşılarının H3N2 virüsü üzerinde doğrudan bir etkisi olup olmadığı tam olarak bilinmemektedir. Bunun bir nedeni de virüsün sürekli mutasyon geçirmesi sonucu değişmesidir.  Bunun dışında, çeşitli testlerin sonucunda tanısı koyulan H3N2 virüsünün semptomlarının yok edilmesine yönelik tedaviler uygulanmaktadır.

Bu hastalığa yakalanan kişilerin bolca dinlenmesi, uykularını düzenlemesi ve yeterli süre boyunca uyuması, beslenme listesini düzenlemesi ve bol su içmesi önerilmektedir. Aynı zamanda, etrafındaki kişilere bulaşmaması adına hastanın kendini izole etmesi önemlidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal