Güneş Kreminizi Kışında Kullanın!

Biliyor muydunuz? Güneş kremlerini sadece yaz aylarının yakıcı güneş ışınlarından korunmak için değil, kışında kullanmaya devam etmemiz gerekiyor. Peki ama neden? Detaylar haberimizde...

31.01.2020-09:11 - (Son Güncelleme: 31.01.2020-08:48)

Güneş ışınlarının, ciltle temasında birçok olumsuz durum ortaya çıkabilir. Bu tabikide korunmasız ciltler için geçerlidir. Bu durumlardan bazıları; cildin yaşlanma etkisini hızlandırması, kırışıklık oluşumunu tetiklemesi, leke oluşumuna yol açması, cildin nem seviyesini düşürmesi gibi örneklerdir.

Yaşlanmayı önleyici kremler yerine güneş kremlerinin kullanılması, cilt için daha faydalıdır. Ve bu sayede yaşlanma karşıtı ürünleri kullanmamıza gerek kalmaz.

Hepimizin yanlış bildiğimiz bir konu ise güneş koruyucuların sadece yazın kullanılmasıdır. 'Kış güneşinden ne olur?’ diye bir algı var. Ancak rüzgarlı, bulutla havalarda, karlı ortamlarda da güneş yine zararlı ultraviyole ışınlarını yaymaya devam ediyor. Güneşten gelen mor ötesi ışınlar yaz bittikten sonra da cilde zarar vermeye devam eder ve o zamanlara ait UV hasarı gittikçe birikir. Bu ışınlar zararlarını kışın da göstermeye devam ediyor. Bu nedenle koruyucular, kış aylarında da kullanılmaya devam edilmelidir. Dört mevsim güneşin zararlı ışınlarına karşı önlem alınmalı ve güneş koruyucu ürün kullanılmalıdır.

Peki Güneş Kremlerini Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Güneş koruyucularını kullanırken özellikle SPF aralığına, cilt tipinize uygunluğuna, içeriğine, ve suya dayanıklı olmasına dikkat etmek gerekiyor.

SPF Aralığı Nedir?

SPF, “sun protection factor” kelimesinin Türkçe karşılığı olan güneş koruma faktörü anlamına gelmektedir. Doğru bir güneş kremi seçimi için; SPF’sinin 15-30 aralığında olması önerilir.
En çok kullanılan SPF aralıkları; 15, 30, 50’dir. Örneğin; SPF 15, UVB ışınlarının yüzde doksan üçüne engel olur. SPF 30; yüzde doksan beşine engel olurken, SPF 50; UVB’yi yüzde doksan sekiz oranında engeller.

Cilt Tipine Uygunluğu

Bunun için öncelikle cilt tipinizi tanımanız gerekiyor. Yağlı, kuru ve karma ciltlere sahip olan kişilerin birbirinden farklı koruyucular kullanması önerilir. Yetkin bir güneş kremi seçimi için, cilt tipimize uygun olmasına özen göstermeliyiz.
Yağlı cilt sahipleri; akışkan formda su bazlı güneş ürünlerini kullanabilir. Hassas ve kuru cilt sahipleri; daha yoğun krem kıvamındaki güneş ürünlerini kullanabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal