Günde Ne Kadar Su İçiyoruz? Su İçmeyi Neden İhmal Ederiz? 22 Mart Dünya Su Gününü Kutluyoruz

22 Mart Dünya Su Günü Olarak Kutlanıyor...Dünyadaki en özel madde olan suyu günlük hayatımızda ne kadar tüketiyoruz? Yeterli miktarda su içmezsek gelecekte bizi hangi hastalıklar bekler? Toksinleri atmak ve cildi güzelleştirmek için her gün iki litre su tüketmemiz gerekiyor!

22.03.2019-13:42 - (Son Güncelleme: 22.03.2019-13:29) Günde Ne Kadar Su İçiyoruz? Su İçmeyi Neden İhmal Ederiz? 22 Mart Dünya Su Gününü Kutluyoruz

 Yaz aylarında daha fazla tüketilen, hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan suyun faydalarını merak edenler ve su içmeyi ihmal edenlere su içmeleri için onlarca neden sunuyoruz.

 

SUYUN FAYDALARI NELERDİR?

Uzmanlar yağ yakımını hızlandırmak, vücuttan toksinleri atmak ve ideal kiloyu koruyabilmek için her gün düzenli olarak 2-25. litre su içmek gerektiğine dikkat çekiyor. Vücudun neredeyse yüzde 60’ı sudur ve suyun düşündüğünüzden çok daha önemli ve farklı görevleri vardır: Vücut ısısının korunması, oksijen ve besinlerin hücrelere taşınması, böbrek ve bağırsak fonksiyonlarının sürdürülmesi, vücut dokuları ve derinin nemlenmesi, eklemlerin kayganlığı ve daha pek çok şey su sayesinde başarılır. İşte, suyun faydaları...

CİLDİ ARINDIRIR: Ciltteki pürüzleri, siyah noktaları ve kırışıklıkları mümkün olduğunca azaltır VE sivilcelere karşı savaşır. Su, vücuttan toksinlerin atılmasını hızlandırdığı için yaşlanmayı yavaşlatır. Cilt hücrelerini tamir ederek, cildin esnekliğini arttırır bu da cildin daha parlak ve daha canlı görünmesiyle sonuçlanır.

KAN DOLAŞIMINI HIZLANDIRIR: Doku ve organlara besin ve oksijen ulaştırmak kan dolaşımı sayesinde mümkün olur. Su, kan dolaşımınızı kolaylaştırarak daha sağlıklı olmanızı sağlar.

BAĞIRSAK SAĞLIĞINI DÜZENLER: Kabızlık, bağırsak tembelliği gibi sindirim problemlerinin altında yeterli su içmemek yatar, dolayısıyla su tüketimi bağırsak sağlığını da düzenler.

ÖDEM ATTIRIR: Vücut ısısını dengeler ve kişilerde büyük sıkıntı veren ödemin atılmasına yardımcı olur.

KİLO VERMEYİ HIZLANDIRIR: Diyet yapan ve kilo vermek isteyen kişiler mutlaka su içmelidir. Su, metabolizmayı daha fazla çalıştırır. Böylece daha fazla kalori yakmış olursunuz. Ilık su, aynı zamanda vücuttaki yağların parçalanmasını sağlar.

SAÇLARI GÜÇLENDİRİR: Yumuşak ve parlak saçlara kavuşmak için su için. Su, saç köklerindeki sinir uçlarını aktif hale getirir. Uzamasına da yardımcı olur.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLER: Düzenli olarak su içmeye başladığınızda sindirim sisteminiz iyileşmeye başlar. Su, yediğiniz besinlerin parçalanmasına yardımcı olarak, sindirim sisteminin mükemmel çalışmasını sağlar.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri İçin sayfayı aşağı kaydırın!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal