Guava Meyvesi Nedir, Faydaları Nelerdir?

Guava meyvesi nedir? Guavanın faydaları nelerdir? Guava meyvesi nasıl yenir? Kansere iyi gelen guava meyvesi hakkında en çok merak edilenleri sizin için haberimizde bir araya getirdik. İşte detaylar…

13.12.2019-16:46 - (Son Güncelleme: 12.12.2021-17:34) Guava Meyvesi Nedir, Faydaları Nelerdir?

Guava meyvesi nedir? Guavanın faydaları nelerdir? Guava meyvesi neye iyi gelir? Guava meyvesi ne işe yarar? Guava meyvesi nasıl tüketilir? Herkes tarafından çok bilinmezse de sağlığa olan faydalarıyla mucize bir etki sağlayan bu meyveyi beslenme rutininize mutlaka ekleyin. Az bilinen guava meyvesini ve faydalarını sizler için araştırdık. İşte guava meyvesi hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar haberimizde...

Ülkemizde az rastlanan ve yetiştirilmesi çok az olduğunda dolayı herkes tarafından bilinmeyen bir meyve olan guana meyvesi özellikle Asya ülkelerinde olmak üzere birçok yerde tüketilen bir meyvedir. Sağlığa olan faydalarından dolayı mucize besin olarak nitelendirilen bu besin adeta vitamin deposu.  Turunçgillerden daha fazla C vitamini içeren guava meyvesinde insanlarda doğurganlığı artıran folat minerali de oldukça fazladır. 

GUAVA NEDİR? 

Bağışıklık sistemini güçlendiren özelliğiyle beynin düzgün sağlanmasına ve ihtiyaç duyulan enerjinin sağlanması için oldukça etkili bir besin olan guava meyvesi Orta Amerika'nın tropikal bir meyvesi olan guava, bu süper meyvelerden biri. Tadı ananas, greyfurt, muz ve armut gibi meyvelerin karışımını andıran guavanın iç kısmı, çok küçük sert tohumlar içerir ve genellikle pembe veya somon renklidir. Guava, birçok temel vitamin ve minerali içerisinde barındırır. B vitaminleri, A ve C vitaminleri, bakır, potasyum, manganez, demir, folat ve lif açısından zengindir. Guavalardaki potasyum kan basıncı seviyelerini de dengelemeye de yardımcı olur. Bir muz ve bir guava hemen hemen aynı miktarda potasyum içerir.

GUAVA MEYVESİNİN FAYDALARI NELERDİR? 

- Süper bir meyve olarak guava size sadece sağlığınızı ve bağışıklık sisteminizi güçlü besleyen besinler vermez, aslında çok çeşitli hastalıklara ve hastalıklara karşı koruyabilir.

- Erkeklerin en büyük sorunu olan prostat ve kadınların baş belası olan meme kanserini önlemek için bu meyveyi günde üç adet yiyin.

- Guava'da bulunan karotenoidler, flavonoidler ve terpenoidler, antioksidan bileşikler de, kanser, kardiyovasküler hastalıklar ve hatta alzheimer gibi dejeneratif beyin hastalıklarını önleyebilecek anti-inflamatuar etkilere sahiptir.

- Guava'da bulunan B vitaminleri sadece bilişsel işlevlerinizi korumakla kalmaz, aynı zamanda ruh halinizi ve hormonlarınızı düzenlemede de önemli bir rol oynar.

- Lif içeriği nedeniyle sindirim sistemine katkı sağlayan guava, kilo kaybı için de harika bir besindir.

- Guava, akneye neden olan bakterileri öldürerek daha temiz bir cilt sağlar.

- Guava, içindeki antioksidan oranı yüksek olan meyvelerden birisidir. 

- Ayrıca içeriğinde yüksek oranda C vitamini ve likopen (karpuza ve domatese kırmızı rengini veren antioksidan karatenoid ) bulunmaktadır.

- Özellikle kırmızı veya pembe etli guavalar daha yüksek oranda likopen içerirler. 

- Yapılan araştırmalar sonucu likopenin, özellikle erkeklerdeProstat kanserine karşı koruyucu olduğu belirtilmiştir.

- Guava, ayrıca, betakaroten, potasyum ve çözülebilir lif açısından da oldukça zengindir. 

- Bu sebeble guava kolesterol düzeyinin ve tansiyonun dengelenmesinde, dolayısıyla kalp sağlığının korunmasında büyük ölçüde katkı sağlar.

- İçeriğindeki yararlı bileşenler vücutta mikroorganizmalarla savaşmada oldukça etkilidir. 

- Guava yüksek potasyum ve pektin içeriği nedeniyle de günümüzde ishalin tedavisinde tercih edilen meyvelerden biridir.

GUAVA NASIL KULLANIR?

- Egzotik bir meyve olan guava, peynir tabağına çok yakışacak olan bir lezzettir. 

 -Tatlılarda da kullanabileceğiniz guavayla cheesecakeler, sorbeler veya mini meyveli tartlar yapabilirsiniz. 

- Bunlara ayrıca smoothies, meyve suları ve meyve salatalarını da ekleyebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal