Günde 2 Parça Yemek Gribi Önlüyor!

Bu durum tatlı seven kişileri çok sevindirecek. Gripten korunmak için tavsiyelerde bulunan uzmanlar bitter çikolatanın içeriğinde bulunan bileşiklerin gripten koruduğunu duyurdu. Bir hafta içerisinde 2-3 kez, 2 parça bitter çikolata yemek yeterli. Detaylar haberimizde…

19.02.2020-11:43 - (Son Güncelleme: 19.02.2020-11:24) Günde 2 Parça Yemek Gribi Önlüyor!

Bağışıklık sisteminin zayıf olmasından ileri gelen soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkları önlemek tüketilen besinlerle mümkün. C vitamininden zengin portakal, ananas; mantar, likopenden zengin domates gibi birçok besin gripten koruyor. Bunun yanı sıra bitter çikolatanın içeriğinde yoğun olarak bulunan kakao, kakaonun içerdiği fenolik bileşikler, bağışıklık sistemini ve vücut direncini artırıcı maddeler içeriyor.

GÜNDE 2 PARÇA YEMEK GRİBİ ÖNLÜYOR!

Fenolik bileşiklerce zengin olan kakaonun yoğun olarak bulunduğu bitter çikolatanın vücut direnci ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkileri bulunuyor. Bitter çikolata içerdiği şeker oranının düşük olması ve kakao oranının yüksek olması nedeniyle diğer çikolata çeşitlerine göre tercih edilmesi gereken bir grupta yer alıyor. Şeker, bağışıklık fonksiyonlarını azaltıcı etkilerde rol oynadığı için uzmanlar özellikle bitter çikolata tüketilmesini öneriyor.

GÜNDE 2 PARÇA YETİYOR

Bitter çikolatanın haftada yaklaşık 2 ya da 3 kez, günde 2 parça olacak şekilde tüketilmesi yeterli olacaktır. 1 parça bitter çikolata tüketildiğinde vücuda alınan doğal bir antioksidan olan resveratrol maddesi mutluluk hormonunun salınımını artırırken diğer bir antioksidan maddesi olan kateşin zihinsel performansı etkileyen hormonların salınımını tetikliyor. Bu nedenle kalp sağlığına da yararları bulunuyor ve vücut direncini artırmaya yarıyor. Bitter çikolata aynı zamanda soğuk algınlığı ve gribin belirteçlerinden olan öksürüğe de iyi geliyor. Özellikle kronikleşmiş öksürüklerde oldukça etkilidir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal