Gül Hastalığı Nedir?

Gül hastalığı, en çok merak edilen cilt hastalıklarından biridir. Peki, Gül hastalığı nedir? Gül hastalığı tedavi yolları nelerdir? İşte cevaplar...

19.05.2018-15:42 - (Son Güncelleme: 28.05.2021-15:38)

Gül hastalığı, temel olarak yüzde kızarıklık ya da iri boyutlu sivilceler çıkması şeklinde kendisini göstermektedir. Önlem alınmadığı takdirde ise sırt ve bel bölgesine sirayet ederek bütün vücudu etkisi altına alabilir. Özellikle açık tenli kişilerde kendisini gösteren bu hastalık esmer tenli kişilerde de olabilmektedir. Aynı zamanda orta ya da ileri yaş grubundaki kadınlarda daha sık bir şekilde görülmektedir. Peki, gül hastalığı nedir, nasıl tedavi edilir?

GÜL HASTALIĞI NEDİR?

Roza, rozaesa ve gülleme gibi adlandırılan gül hastalığı, bir cilt rahatsızlığıdır ve genellikle beyaz tenli kişilerde meydana gelir. İlk belirti olarak sivilce gibi oluşur sonra bu sivilcemsi yapı döküntülere dönüşür ve izler meydana gelir. Oluşan izler bazen iltihaplanır ve yüz bölgesinde yanma hissi oluşur. Eğer gül hastalığı tedavisine geç kalınırsa ciltte kalıcı izler bırakır.

Gül hastalığı sadece yüz değil vücudun her bölgesinde görülebilir. Genel olarak orta yaşlı kişilerde görülür.

GÜL HASTALIĞININ TEDAVİSİ NE KADAR SÜRER?

Gül hastalığının tedavi süreci çok uzun ve yorucudur. Gül hastalığı tedavi süreci en az 3 ay sürmektedir. Tedavi esnasında hasta sabırlı davranmazsa sinir, stres, gerginlik ve üzüntü gibi durumlar ortaya çıkacaktır bunun sonucunda ise hastalığın tekrar etmesine neden olacaktır.

GÜL HASTALIĞI'NDAN KORUNMAK İÇİN KISA TAVSİYELER

Tedavi sürecinde ilk dikkat edilmesi gereken şeyler arasında, güneş ışınlarından korunma, olumsuz düşüncelerden çıkma ve gül hastalığını kapatmak için kozmetik ürünler kullanmamak gerekir. Öte yandan alkol ve yağlı yiyeceklerden uzak durmak gül hastalığından korunmak için muhakkak dikkat edilmesi gereken önerilerden biridir.

GÜL HASTALIĞI NASIL GEÇER?

Yukarıda sıralanan bu önerilere dikkat edildikten sonra uzman hekim gözetiminde antibiyotik jel ya da antibiyotik haplar kullanılmaya başlanır. Doktorunuzun vereceği karar sonrasında lazer tedavisi de uygulanabilir. Lazer tedavisi 30 ya da 45 günlük bir ara ile uygulanır. Lazer tedavisi 2 - 3 kez uygulanır.

GÜL HASTALIĞINDAN NASIL KURTULURUM?

Hastalığın tekrarlamaması için sıcak suyla duş almamak gerekir, iltihaplanmaları önlemek için cilt temiz tutulmalı, tedavi sürecinde dışarı çıkıldığında güneş losyonu kullanmak gerekir. Gül hastalığı gözlere de sıçrayabileceği için doktorunuzun vermiş olduğu ilaçları kullanmalı ve göz temizliği sık sık yapılmalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal