Gripken Asla Yememeniz Gerekenler

Gripten bazı besinlere yemek faydadan çok zarar yol açıyor. Bunlardan bazıları ise içinde histamin barındıran yiyecekler oluyor.

11.12.2019-14:55 - (Son Güncelleme: 11.12.2019-14:54)

Soğukken tehlikelere karşı bazı besinleri çok sevsek de bazı besinleri de tüketmemek gerekiyor. Peki, bu besinler hangileridir?

GRİPKEN ASLA YEMEMENİZ GEREKENLER

Grip, nezle, farenjit, sinüzit gibi hallerde doktora başvurulduğunda antihistaminik ilaçlar verilir. Çünkü üst solumun yolu enfeksiyonları ve alerjilerde bedende oluşan şikayetlerden sorumlu olan madde histamindir. Histamin bedende arttığı zaman bu olumsuz hallerde karşılaşılır. Haliyle soğuk algınlığı hallerinde histamini azaltacak, histamin barındırmaya ya da histamin salınımını artırmayan besinleri tüketmek gerekmektedir. Bazı besinler doğal şeklinde histamin barındırmaktadır. Bazı besinler histaminin vücutta artmasına neden olmaktadır. Bazı besinler ise histamini parçalayarak kandaki miktarının artmasına neden olmaktadır. Histaminden zengin olan besinlerde ilk sırada mayalı besinler yer almaktadır. En çok mayalı alkollü içkiler kaçınılmaıs gereken içeceklerdir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal