Greyfurtta Bulunan Büyük Tehlike!

Sağlıkla ilgili birçok sorular kafamızı kurcalamaktadır. Bu noktada sıkça sorulan sorular arasında greyfurtun ilaçlarla birlikte tüketmek kişiyi zehirler mi sorusuna yanıt vereceğiz.

09.01.2018-17:17 - (Son Güncelleme: 09.01.2018-17:13) Greyfurtta Bulunan Büyük Tehlike!

Kulaktan dolma bilgilere bakarak yaşamda bir çok şeyi düşünerek yaşıyoruz. Üstüne üstünlük bu soruların fazlası d kesinleşmiş vaziyette.

Bu konu sağlığı etkilemekle birlikte yapılan araştırmalar sonucunda aslında bazı ilaçların greyfurt suyu ile tüketimini tehlikeli bulmaktadır. Bu ilaçlar greyfurt suyuyla içildiğinde ilacın etkisini ortalama 20 katına çıkartmaktadır. Sağlığı etkileyen bu faktör neredeyse insan sağlığında ölüm riskine kadar götürüyor. Yapılan araştırmalara göre uzmanlar greyfurt suyu ile AIDS ilaçlarını kullanmak ilacın etkisini tam olarak 40 kat arttırdığı gözlemlenmiştir. Bu oran oldukça riskli olmakla birlikte insan sağlığını ciddi derecede etkilemektedir.

Greyfurtun ilaç etkisini arttıran şey ise CYP3A4 enzimidir. Bu oranlar özellikle 45 yaş üstü kişilerde daha sık bir şekilde rastlanmaktadır. Kanada Tıp Kurumu dergisine röportaj veren Dr. David Bailey "Bir bardak greyfurt suyu ile hap yutmak, 5/10 adet hap yutmaya eşdeğer"olduğunu ve greyfurt ile ilaç tüketiminin devam edilmesi sonucunda kişide mide kanaması, böbreklerde iltihab ve kalp atışlarında farklılıkların olması gibi sıkıntılarla karşılaşılmaktadır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağıya doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal