Gözyaşı Sağ Gözden Akarsa Mutluluk Soldan Akarsa Acı mıdır?

Halk arasında gözle ilgili dilden dile dolanan efsaneler gerçeği yansıtır mı? Şaşı bakan şaşı mı olur?Gözlük takmak dereceyi büyütür mü? Gözyaşının hangi gözden aktığı ağlamanın nedenini mi gösterir? İşte cevapları.

15.06.2019-13:20 - (Son Güncelleme: 15.06.2019-13:02)

Hurafelerin yanlış bilgilerle dolu olduğuna dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Levent Akçay, "Bilgili, bilgisiz herkes bir konu hakkında ‘kanıtlanmamış içerikler’ için görüş belirtiyor dedi ve gerçeklerin ne olduğunu açıkladı.

GÖZYAŞI SAĞDAN AKARSA MUTLULUK MUDUR?  

Tabii ki hayır. Gözyaşı; lakrimal bez adı verilen kaşın altındaki kemiğe oturmuş bir bezden salgılanan ve içinde 60'dan fazla protein ve gözü besleyici koruyucu malzeme bulunduran bir sıvıdır. Sağ ve sol gözyaşı bezi sıvısı birbirinin aynıdır. İki gözyaşı bezi de beynin aynı yerinden uyarılır. Mutluluk gözyaşı da acı gözyaşı da hem sağ gözden hem de sol gözden refleks olarak salgılanmaktadır.

GÖZLERİ ŞAŞI YAPARSAK ÖYLECE Mİ KALIRIZ?  

Gözleri şaşı yapmak, göz kas egzersizlerinden bir tanesidir ve göz o şekilde kalmaz. Her gözde hareketi sağlayan altı adet kas mevcuttur. Hepsi birbiriyle uyumlu şekilde hareket eder. Biri fazla çalışsa diğeri devreye girer ve onu düzeltir. Şaşılık gözlük ihtiyacı ya da göz kaslarının iyi çalışmamasından meydana gelir.

GÖZÜ ÇİZDİRMEK  

Gözde çizme terimi yanlıştır. Lazer, gözü çizmez ablasyon yani dokuda buharlaştırarak doku kaybetme işlemi yapar. Göz çizmesi ise 1970 ve 80'li yıllarda uygulanan radyal keratotomidir ve günümüzde kullanılmamaktadır.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal