Gözlük Camlarını Dezenfekte Etmeyi Unutmayın

Covid-19 virüsü ağız ve burun yoluyla bulaşabileceği gibi göze temasla da bulaşmaktadır. Virüsten korunmanın en önemli yolu ise kişisel temizliğe özen göstermektir. Uzmanlar, dışarı çıkıldığında maskenin yanı sıra gözlükte kullanılması gerektiğini belirtiyor. Peki, gözlük nasıl dezenfekte edilir?

20.04.2020-16:16 - (Son Güncelleme: 20.04.2020-15:45) Gözlük Camlarını Dezenfekte Etmeyi Unutmayın

Uzmanlar, gözlük kullanımının havada asılı kalan virüslerin göze direkt girişini ve göze dokunmayı engellemesi nedeniyle kullanılması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca eve geldikten sonra gözlük camlarının dezenfekte edilerek cama yapışması muhtemel olan virüslerden arındırılması gerekiyor. Peki, gözlük camı temizliğinde nelere dikkat edilmeli? Gözlük nasıl dezenfekte edilir? Detaylar haberimizin içeriğinde…

ALKOLLÜ TEMİZLEYİCİLERDEN UZAK DURUN

‘Optik camlarınızı kozmetik ürünlerle ya da asetonla temizlemeniz durumunda camın kaplamasına zarar verebilirsiniz’ diyen, alanında uzman olan Hakan Kayra şu açıklamalarda bulundu:

“Ellerin dezenfekte edilmesi için kullanılan solüsyonların içeriğinde alkol bulunduğu için gözlük camlarına ve kaplamasına zarar verebilir. Gözlük camı temizliği için ılık su ve sabun yeterlidir. Daha keskin ve alkollü sıvılar camın üzerinde bulunan kaplamanın bozulmasına yol açacaktır. Gözlük camlarınızı sabunla temizleyerek ılık sudan geçirip yüzeyde kalan su damlacıklarını mikrofiber bezle kurulamanız yeterlidir.”

MİKROFİBER BEZ İLE TEMİZLEYİN

Gözlük camlarını temizliğini sağlarken kağıt havlu, gazete, tişört gibi farklı dokuların kullanılmaması gerekir.Çünkü bu dokular gözlük camlarınızı iyi temizlemez ve üstelik çizilmesine neden olur. Ancak mikrofiber bezler toz ve kiri temizlemesinin yanı sıra gözlük camının çizilmesini de engeller. Mikrofiber bezleri optik mağazalarından temin edebilirsiniz.

GÖZLÜK KABI KULLANMANIZ ÇOK ÖNEMLİ

Dışarıda gözlüğünüzü çıkarmak zorunda kaldığınız durumlarda mutlaka kabına koymalısınız. Gözlüğü asla fazla temas olan ve virüs bulunabilecek olan bir yere bırakmamalı, başın üzerine almamalı, yalnızca gözlük kabında muhafaza edilmelidir.

ISI KAYNAĞINA YAKIN VEYA GÜNEŞE BIRAKMAYIN

Uzmanlar virüslerden korunmak için kıyafetlerin ya da market poşetlerinin güneşte bırakılabileceğini belirtiyor; ancak bu işlem gözlük camları için geçerli değildir. Gözlük camları güneşte ya da herhangi bir ısı kaynağına yakın bir yerde bırakıldığı zaman zarar görebilir. Bunun yerine gözlük camlarınızı sabun ve ılık su ile dezenfekte edip ardından mikrofiber bezle kurulayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal