Presbiyopi Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İlker İncebıyık, göz hastalıkları ile ilgili önemli konularda açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

06.04.2018-10:58 - (Son Güncelleme: 07.12.2021-11:05) Presbiyopi Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?

Presbiyopi problemi, bireyde 40 yaşından sonra ortaya çıkan en önemli sorunlardan biridir. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İlker İncebıyık konuyla ilgili, ''İnsan gözündeki doğal lens, 40 yaşından önce adeta bir fotoğraf makinesindeki lensler gibi uzak ve yakın mesafeye şekil değiştirerek aynı anda uyum sağlayabilir. Bu sayede 40 yaş öncesi kişinin uzak numarası ile yakın numarası aynıdır. 40 yaş sonrası ise insan gözünün içindeki doğal lens sertleşir, işlevlerinde azalma meydana gelir. Lens yakın uyumunu kaybetmeye başlar (presbiyopi), kişi kitap okurken önce görüntüyü netleştirebilmek için okuduğu kitabı uzaklaştırmaya başlar, daha sonra bu mesafe kol mesafesini de aştığı için yakın gözlük ihtiyacı doğar." diye ifade etti.

GÖZ SORUNLARI YAŞLANMANIN DOĞAL SÜRECİ

İlerleyen yaşlarda meydana gelen göz problemlerine dikkat çeken Dr. İncebıyık, ''İlerleyen yaşlarda oluşan göz sorunlarından biri de katarakt sorunudur. Halk dilinde göz perdesi veya aksu olarak nitelendirilir. Göz bebeğinin arkasında bulunan doğal göz içi merceği özellikle 50 yaşından sonra yaşlanarak sarılaşır, matlaşır, saydamlığını yitirir. Bu durum kişide bulanık görme, ışıklarda dağılma saçılma, buğulanmış camın ya da bir perdenin arkasından bakıyormuş hissi verir. Her yaşta oluşabilir, yaşlanmanın doğal bir sürecidir.'' diye belirtti.


KATARAKTIN TEK BİR TEDAVİ YÖNTEMİ VAR!

Erken yaşta katarakt problemine de değinen Dr. İncebıyık şu sözleri kaydetti: ''Özellikle de diyabet, romatizmal hastalıklar, yüksek miyopi, kortizonlu ilaç kullanımı kataraktın daha erken yaşta oluşmasına sebep olur. Kataraktın tek tedavi yöntemi cerrahidir. Ameliyatla kişinin kataraktı temizlenip yerine yapay mercek konulur.''

GÖZYAŞI ÜRETİMİ İLERLEYEN YAŞLARDA AZALIYOR

Gözde meydana gelen değişimlerden bahseden uzman, ''Yaşlandıkça gözyaşı bezi daha az gözyaşı üretir. Göz kuruluğu ortaya çıkar. Gözlerde yanma, batma problemleri olur. Tedavide genellikle suni gözyaşı damlaları kullanılır. Sarı nokta hastalığı ise özellikle 50 yaşından sonra gözün arkasındaki retina tabakasında görülen sinir hücrelerinde kayıp ile karakterize bir hastalıktır. Sarı nokta hastalığı 50 yaş sonrası görme kayıplarının önemli sebeplerindendir. Tedavisinde göz içi iğne tedavileri etkili olabilir.'' diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal