Göz Çevresi Kırışıklığı Nasıl Geçer?

Göz çevresi kırışıklığı, istenmeyen problemlerden biridir. Düzensiz uyku, yüzüstü yatmak, mimik yapmak gibi nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan göz çevresi kırışıklığını önlemenin yolları neler? Göz çevresi kırışıklığı nasıl önlenir?

10.02.2020-14:03 - (Son Güncelleme: 09.08.2021-18:00)

Gözler yüzümüzde bulunan ve en dikkat çeken alanlardan biridir. Zaman içerisinde çeşitli nedenlere bağlı olarak göz çevremizde kırışıklıklar meydana gelir ve bu denli göz önünde olan bölgede oluşan kırışıklıklar, çeşitli makyaj malzemeleri ile kamufle edilmeye çalışılır. 

Göz çevresindeki deri son derece incedir ve bu bölgeye uygulanan makyaj malzemeleri bölgeyi daha da yıpratarak kırışıklıklar arttırır. Peki, göz çevresi kırışıklığını önlemenin yolları neler? Göz çevresi kırışıklığı nasıl önlenir?

GÖZ ÇEVRESİNDE OLUŞAN KIRIŞIKLIKLARIN NEDENLERİ

Göz çevresindeki kırışıklıkların nedenleri neler? Gözlerimizin altı oldukça ince bir deriye sahiptir. Hareketli bir yapısı bulunduğundan dolayı da hem sarkmaya hem de kırışmaya oldukça elverişlidir. Zaman içerisinde göz etrafında oluşan kaz ayakları diye tabir edilen ince çizgiler yaşlanmaya bağlı olarak çıkabildiği gibi çeşitli faktörler nedeniyle de oluşabilmektedir. Bunlar; güneş ışınlarına karşı gözleri ve göz çevresini koruyamamak, genetik yatkınlık, gözleri kısarak bakmak, uyku düzensizliği, gözleri ovuşturmak, fazla mimik yapmak, yüzüstü yatmak, alerjik reaksiyonlar olarak sayılabilir.

GÖZ ÇEVRESİ KIRIŞIKLIKLARI NASIL ÖNLENİR?

Göz çevresi kırışıklıklarını önlemenin birçok yolu bulunuyor. Bunlardan birincisi yaz-kış göz ve çevresini güneşin zararlı ışınlarından korumak. Bunun için göz ve göz çevresini tamamen kaplayan UV filtreli güneş gözlüklerini tercih edebilirsiniz. Işığa uyum sağlayan, renk kontrastını artıran ve göz kısmayı azaltan yeni nesil gözlük ve kontakt lensleri tercih edebilirsiniz. Tabii ki asla unutulmaması gereken çok önemli noktalardan bir tanesi de gün içerisinde bol bol su içmektir. Su içerek cildinizin nemli kalmasını sağlayabilirsiniz. Bu hem kırışıklıkları önlemede size yardımcı olacak hem de daha sağlıklı ve canlı görünen bir cilde sahip olmanızı sağlayacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal