Görünüşüne Sakın Aldanmayın Hepsi Aldatmaca Olabilir

Sağlığımızı tehdit eden en önemli unsurlardan biri de; kimyasal işleme maruz kalmış meyve-sebzeler. Peki meyve-sebzenin organik olup olmadığını nasıl anlayacağız? Domatesin organik olduğu nasıl anlaşılır? Detaylar haberimizde..

04.06.2020-11:11 - (Son Güncelleme: 04.06.2020-12:58) Görünüşüne Sakın Aldanmayın Hepsi Aldatmaca Olabilir

Mevsiminden önce severek yediğimiz meyve-sebzeler kimyasal işleme maruz kalmış olabilir. Meyve-sebzelerin canlı görünmesi ve solmaması için çeşitli işlemler uygulanabiliyor. Böyle durumlarda meyve-sebzelerin kimyasal işleme maruz kalıp kalmadığını anlamanın birkaç yolu var.

KİMYASAL İŞLEM OLUP OLMADIĞINI ANLAMAK İÇİN İPUCU

PATATES                       

Sofraların vazgeçilmezi patateste ise küçük yumruların çok olması, içerisinde kara lekelerin meydana gelmesi ilaçlı olduğunun göstergesi olabiliyor.

DOMATES

Domateste kimyasal işlem olup olmadığını anlamak gayet basit. İlk olarak domatesin yaz sebzesi olduğunu unutmamalıyız. Yaz sebzesi olan domates kışın tüketildiğinde sağlık sorunlarına yol açabilir. Eğer domatesin kabuğunun çok yapay göründüğünü düşünüyor ve çıplak gözle beyaz çizgilerin farkına varabiliyorsanız, bu gıda nitrik asit içeriyordur.

BAL KABAĞI

Kışın tükettiğimiz bal kabağı da kimyasal işleme maruz kalabiliyor. Kabağın dışı pürüzsüzse ilaca maruz kalmadığı düşünülebilir. Tam tersi, eğer life benzer yamuk çizgileri ya da kara benekleri varsa, bal kabağı ilaca maruz kalmış olabiliyor.

SALATALIK

Hepimizin severek tükettiği salatalık da yaz sebzesi ve yazın tüketilmeli. Bu durumda mevsiminde tüketilmeyen ve içinde çekirdek olmayan yumuşak salatalıklar, sağlığı tehdit edebiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal