Göğüs Kafesi Ağrısı Nasıl Geçer?

Göğüs ağrısı neden olur? Doğru tedavi nasıl uygulanır? Panik atak göğüs ağrısına neden olur mu? Göğüs kafesi ağrısına ne iyi gelir? Detaylar haberimizde…

04.08.2020-17:48 - (Son Güncelleme: 09.07.2021-14:00)

Eğer uzun süren şiddetli göğüs ağrıları yaşıyorsanız kesinlikle öncelikle doktora başvurup muayene olmalı ve gerekli tedaviyi uygulamalısınız. Bunun dışında göğüs kafesi ağrısının farklı diğer hastalıklara da yol açabildiği bilinmektedir. Bunları önlemek için doğru tedavi uygulanmalı ve doğal yöntemler ile de desteklenmelidir.

GÖĞÜS KAFESİ AĞRISININ NEDENİ NEDİR?

Göğüs ağrısı, kas-iskelet problemleri, mide bağırsak sistemine bağlı ağrılar genellikle kalp ile ilgili hastalıklardan baş göstermektedir. Bu sebeple göğüs kafesi ağrısı nasıl geçer denildiğinde kesinlikle hafife almamalı eğer ciddi bir durumunuz var ise doktora başvurmalısınız.

Göğüs ağrısı hissedilmeye başlandığında genellikle ilk olarak kalpten geldiği düşünülmektedir. Ancak iğne batarmış gibi bir ağrı hissetmiyorsanız bu kalpten kaynaklanan bir ağrı değildir. Çünkü kalp ağrısı olduğunda lokalize edilemez. Yoğun bir şekilde göğüsünüz de sancı hissedersiniz bu sebeple hemen endişelenmeyin ancak mutlaka bir doktora başvurmanız da yarar var. Göğüs kafesi ağrısı nasıl geçer denildiğinde 15-20 dakika süren düzenli olarak süren sancılar ise kalp damarlarının tıkanması gibi problemlere işaret edilmektedir. Eğer kalp damarlarınızdan birinin yüzde 100 ü tıkanmış ise siz hastaneye gidip tedavi olana kadar bu durum devam edecektir.

GÖĞÜS KAFESİ AĞRISI NASIL GEÇER?

Göğüs kafesi ağrısı, genel olarak kalbe yeterince oksijen gitmediği durumlarında oluştuğu için kalbe oksijen taşınmasını sağlamak gerekmektedir. Alyuvarlarımız bu görevden sorumludur. Bu nedenle doktora gitmek göğüs kafesi ağrısını geçirmek için izlenmesi gereken öncelikli bir yoldur. Ceviz gibi Omega 3 içeren besinlerin tüketilmesi göğüs kafesi ağrısını geçirmek için etkili yöntemlerden biridir.

HANGİ DURUMDA DOKTORA GİTMEK GEREKİR?

Ağrı çok uzun süre devam ettiyse ve de ağrınıza kusma, bulantı gibi şikayetleriniz de eklendiyse zaman kaybetmeden kesinlikle hemen bir doktora başvurmalısınız.

PANİK ATAK GÖĞÜS KAFESİ AĞRISINA YOL AÇAR MI?

Panik atağa bağlı göğüs ağrıları da çok sık görülmektedir karşılaşılan hastalarda. Özellikle de genç ve orta yaşta olan kadınlarda sıkça karşılaşılan bir durumdur bu. Özellikle de panik atak hastalarının aynı zamanda hastalıkları dolayısı ile de sürekli internetten araştırmaları sonucu kalp hastalıklarına bağlı olarak göğüs ağrısı çektiklerini iddia ederler ancak bu durum panik atak yüzünden de olabilmektedir.

GÖĞÜS AĞRISININ NEDENLERİ NASIL TEŞHİS EDİLİR?

Göğüs ağrısındaki teşhisi koyacak kişi kesinlikle bu konuda uzman olmuş bir doktordur. Göğüs kafesi ağrısı nasıl geçer denildiğinde bu sebeple herhangi bir şey yaparsanız geçer demek yanıltıcı olacaktır. Eğer böyle ağrılar hissediyorsanız ve düzenli olarak bu durum devam ediyorsa vakit kaybetmeden bu konuda uzman olan bir doktora danışmanızda yarar var kesinlikle. Aynı zamanda göğüs ağrısı dışında başka belirtiler göstererek de hastalığınızın neden olduğunu görmeniz mümkün olabilir. Örneğin kalp damar tıkanıklığı birçok zaman mide ağrıları ile de baş göstererek de ortaya çıkabilir. Eğer bu tarz ağrılarınız oluşuyorsa kesinlikle bir uzman doktor hekime başvurmalısınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal