Göbek Yağların Eriten Mucize Tarif

Kendisi de son derece şifalı olan bu besinin çayını hemen denemelisiniz. Özellikle şeker ve romatizma hastalarının beslenme listesinde bulunan bu besinle yapılan çay incelmek için birebir.

27.12.2019-17:06 - (Son Güncelleme: 27.12.2019-17:03)

Pek çok sebze ve meyvenin çay olarak tüketildiğini biliyoruz. Peki ya lahana çayını hiç denediniz mi?

LAHANA ÇAYININ FAYDALARI

İçeriğinde B, C ve E vitaminleri ile bolca selenyum ve potasyum minerali bulunduran lahana suyu, bu özelliği sayesinde sadece yağ yakmakla kalmıyor kanı temizlemek, idrar söktürmek, sivilce ve akne oluşumunun da önüne geçerek pırıl pırıl bir cilde sahip olmamıza yardımcı oluyor. Bunun yanı sıra lahana suyunda bulunan U vitamini de mide ve bağırsaklardaki yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Kalp krizine karşı da koruyucu özellikler taşıyan lahana suyu, bağırsak florasını düzenler. Lahana suyu, vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlayarak tatlı ve hamur işi ihtiyacını azaltarak kilo vermeye yardımcı olup bölgesel olarak incelmeye katkıda bulunur.

NASIL YAPILIR?

  • Bir avuç içi lahana,
  • 1 orta boy soğan,
  • 1 orta boy kereviz,
  • 4 diş sarımsak,
  • Baş parmak kadar taze zencefil,
  • 1 tutam kaya tuzu,
  • 5 litre klorsuz su

Lahanaları ince ince doğradıktan sonra 8’e böldüğünüz soğanı, dövdüğünüz sarımsağı, küp küp doğranan kerevizi, ince ince kıyılmış zencefili ve kaya tuzunu 1,5 litre kaynamış suyun içine ilave edin. Yaklaşık 20-25 dakika kaynattıktan sonra soğutup için. Bu kürü 21 gün boyunca sürdürmeniz halinde güçlü bir bağırsak florasına da sahip olursunuz. Eğer zayıflamak için kullanıyorsanız yemeklerden yarım saat önce aç karına tüketilmesi öneriliyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal