Gıda Zehirlenmesi Belirtileri Nelerdir?

Gıda zehirlenmesi nedenleri nelerdir? Gıda zehirlenmesi belirtileri ve tedavisi nasıl olur? Gıda zehirlenmesine dair merak edilen bütün soruların yanıtı haberimizin detayında...

13.04.2018-14:37 - (Son Güncelleme: 13.04.2018-14:18) Gıda Zehirlenmesi Belirtileri Nelerdir?

Gıda zehirlenmesi genellikle hafif geçirilir fakat ölümcül olabilen yaygın bir hastalıktır. Kişi bakteriler veya toksinlerle bozulmuş yiyecek veya içecekleri tükettiğinde zehirlenme olayı meydana gelir.

Çok sık olmamakla birlikte besin zehirlenmesine kimyasallardan gelen toksinler veya böcek ilaçları da neden olabilir.

GIDA ZEHİRLENMESİ NEDENLERİ 

Bakteriler yaygın olarak ürettikleri toksinler nedeniyle gıda zehirlenmesine neden olur. Bazı bakteriler çoğaldıklarında toksin üretirler ve yiyeceği yedikten sonra hastalanmanıza neden olanlar da bu toksinlerdir.

Gıda zehirlenmesinin en yaygın nedeni çiğ kümes hayvanlarında, pastorize edilmemiş sütte, kırmızı ette ve arıtılmamış suda bulunan bakterilerdir. 

GIDA ZEHİRLENMESİ BELİRTİLERİ VE TEDAVİSİ

En yaygın görülen belirtiler sindirim yolunda meydana gelen kusma, karın ağrısı ve ishaldir. Ateş ve üşüme, kanlı dışkılama, dehidrasyon, kas ağrıları, halsizlik ve bitkinlik de belirtiler arasındadır. Bazı durumlarda besin zehirlenmesi sinir sistemine zarar verecek kadar ciddi osonuçlar doğurabilmektedir. Gıda zehirlenmesi felç, hatta ölüme neden olabilir.

Gıda Zehirlenmesi Tedavisi;

Gıda zehirlenmesi durumlarının birçoğu doktora gitmeden birkaç gün içinde geçer.
Ancak rahatsızlık birkaç günden fazla sürerse tıbbi yardım almanız gerekir. Gıda zehirlenmesi geçiren kişi çok yaşlı ya da bebek ise hemen doktora gidilmelidir. Bakteriyel enfeksiyonlar için antibiyotik tedavisi uygulanabilir.

İyileşme süreci enfeksiyon türü, yaş, sağlık durumu ve başka bir hastalığın olup olmamasına bağlıdır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal