Gıda Takviyesi Alırken Sahte Ürünlere Dikkat!

Fırsatçıların Coronavirüsünden korunmak için piyasaya sürdüğü merdiven altı sahte ürünler vatandaşın sağlığını riske atıyor. Virüs salgını nedeniyle gıda takviyesi ürünlerin satışlarında yükselmeler yaşanıyor. İçeriğine dikkat etmeden satın aldığınız takviyelerin sağlığınızı tehdit ettiğini biliyor musunuz?

20.03.2020-15:36 - (Son Güncelleme: 20.03.2020-15:18) Gıda Takviyesi Alırken Sahte Ürünlere Dikkat!

Son zamanlarda gıda takviyesi ürünlerinde kriz fırsatçılarının sayısında çok ciddi artışlar oldu. Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüsünden korunmak isteyen vatandaşların sağlığını tehdit merdiven altı sahte ürünler piyasada yer alıyor. Bu sebeple tüketicilerin güvendikleri yerlerden alışveriş yapması, satıcıların ticari bilgilerini sorgulaması ve hepsinden önce satın alacağı gıda takviyesinin içeriğindeki bileşenleri detaylı incelemesi son derece önemlidir.

GIDA TAKVİYESİ ALIRKEN SAHTE ÜRÜNLERE DİKKAT!

Farmakoloji Uzmanı Dr. Müşfik Hüseyinov, gıda takviyesi almak isteyen vatandaşlar için önemli bilgiler verdi. Dünyanın birçok ülkesinde hızla yayılan Coronavirüsün Türkiye’de de görülmesi üzerine Farmakoloji Uzmanı Dr. Müşfik Hüseyinov, virüse karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen kişilerin gıda takviyesi alabileceğini söyleyerek, şu bilgileri paylaştı:

Takviyelerin İçindeki Maddeleri İnceleyin

“Coronovirüs, bağışıklık sistemi güçlü olmayan kişilere zarar verir. Coronovirüsten korunmak için mutlaka aminoasit dengesini korumanız, vücudunuzdaki glutatyonu revize ederek bağışıklık sisteminizi güçlendirmeniz gerekiyor. Ancak glutatyon düzeyini artıran aminoasitler ve destekler alırken gıda takviyesinin içeriğindeki maddelerin neler olduğuna dikkat edilmesi oldukça önemli.

Vücudunuz ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için beslenme ve gıda takviyesi desteği almak isterseniz, mutlaka içindeki maddelerin neler olduğuna bakın. Aldığınız gıda takviyesinin etkisinin olmasını istiyorsanız, içinde deniz menşeli tripeptit kollajeni,L-Sistein, L-Glutamin, Alfa Lipoik Asit, L-Arginin, C vitamini, selenyum, çinko, MSM olup olmadığını mutlaka inceleyin.

Hücre Geçirgenliği Hakkında Bilgi Alın

Gıda takviyesinin içinde bulunan glutamik asit, C vitamini, L-Sistein, MSM, L-Lösin gibi maddeler kan akışını arttırır. Artan kan akımı ve kan damarlarının genişlemesi, vücudun beslenme ve hücre yenilenmesine yol açar. L-Prolin, L-Lizin, L-Glutamin, Lösin, Isolösin ve Valin gibi aminoasitler, proteinin temelini oluşturur. Bu aminoasitler ise virüsle enfekte olmuş hücrelerin yenilenmesine katkıda bulunur.

Gıda takviyesinin etkili olması ve hücresel düzeyde vücudun rejenerasyonunu sağlaması için nano teknolojiyle üretilmiş olması gerekir. En önemlisi ise aldığınız gıda takviyesinin hücre geçirgenliği maksimum düzeyde olmalıdır. Kullandığınız gıda takviyesi hücre içine giremezse hiçbir etki göstermez. O nedenle hücre geçirgenliği en yüksek derecede olan gıda takviyelerini tercih etmelisiniz. Merdiven altı ürün kullanmadığınızdan emin olmalısınız.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal