Gıda Sahtekârlarının Hileleri Bitmiyor

Dışarıda satılan ve fiyatı son derece uygun olan yiyeceklerin birçoğu hileli. Gıda sahtekârları, para kazanmak için her yolu deneyerek insan sağlığını hiçe sayıyor.

19.09.2020-10:31 - (Son Güncelleme: 19.09.2020-10:37) Gıda Sahtekârlarının Hileleri Bitmiyor

Karabiber olarak aldığımız baharat aslında ağaç parçası veya Antep fıstıklı diye aldığımız baklava bezelyeli olabilir. Tavşankanı çay boyalı, ucuz diye yediğimiz döner at eti olabilir. Gıda sahtekârları insan sağlığını tehlikeye atmaktan hiç endişe duymuyor. İşte gıda teröründe başvurulan akıl almaz yöntemler...

DÖNERDE ET YERİNE SAKATAT

Sahtekârların en çok hile yaptığı yiyeceklerin başında döner geliyor. Et yerine hayvanların iç organlarını dahi kullanabiliyorlar. Tüm bu karışımın anlaşılmaması içinde lohusa şerbetinden yararlanıyorlar. Bunu da fiyatı ortalamanın altında tutarak çok daha cazip hale getiriyorlar.

PEYNİRDE JELATİN, NİŞASTA, YAĞ...

Özellikle çocukların büyümesini destekleyen süt ve süt ürünleri de gıda sahtekârlarının en çok hile karıştırdığı ürünler arasında yer alıyor. Peynirlerde jelatin, yağ, nişasta karışımıyla da çeşitli sahtekârlıklar yapılıyor.

Yoğurdun üzerine peçete koyarak kaymaklı yoğurt olarak servis eden işletmeler de var.

Şüpheli gıdaların testleri Tarım ve Orman Bakanlığı'na ait 41 laboratuvarda yapılıyor. Gıdalar Ankara'daki laboratuvarlarda da inceleme altına alınıyor.

Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Yusuf Varlık, ‘Denetim sonucu laboratuvarımıza gelen numuneler Türk Gıda Kodeksi tebliğine göre analizleri seçiliyor. Seçilen analizler ilgili laboratuvarlara sevk ediliyor. Analizleri yapılıyor’ açıklamasında bulundu.

Numunelerin analiz süresi 1 ile 3 gün arasında değişiyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal