Geniz Akıntısına Evde Böyle Son Verin!

Geniz akıntısını evde gidermek ve ondan kurtulmak için bazı doğal yollar mevcuttur. İşte, geniz akıntısından kurtulma yolları…

26.11.2019-11:58 - (Son Güncelleme: 26.11.2019-11:56)

Geniz akıntısı sürekli rahatsız eder ve boğazı, burnu tahriş eder. Üstelik kötü bir estetik görünümdür. Peki, nasıl sonlandırılır?

GENİZ AKINTISI NASIL SONLANDIRILIR?

Geniz akıntısından kurtulmanın basit bir yöntemi sıcak tuzlu su ile gargara yapmaktır. Bir bardak ılık suda bir yemek kaşığı deniz tuzunu eritin. Hazırladığınız tuzlu su ile birkaç kez arka arkaya gargara yapın. Buharın solunması, mukus üretimini azaltmaya destek olabilir. Geniz akıntısından rahatlama için, bir kaseye sıcak su ekleyin. Başınızın üstüne de buharı hapsetmesi için bir havlu koyun ve buharı içinize çekin. Bunu günde üç defa yapın. Geniz akıntısı zencefil çayı desteği ile kontrol altına alınabilir. Bir bardak sıcak suya bir parça zencefil rendeleyerek yerleştirin. Birkaç dakikanın ardından süzün ve bir çay kaşığı bal veya limon suyu katın. Sabah, öğlen ve akşam içerek tüketin. Bir bardak suya bir yemek kaşığı elma sirkesi atın. Bunu günde iki kez tüketerek geniz akıntısını hafifletebilirsiniz. Dişlerinizi korumak için elma sirkeli suyu tükettikten sonra dişlerinizi fırçalayın. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal