Genital Cerrahi Cinsel Hayatı Etkiliyor mu?

Genital cerrahi, son yılların en çok tercih edilen operasyonları arasında yer alıyor. Konuyla ilgili en merak edilenlerin başında da genital cerrahinin cinsel hayatı etkileyip etkilemediği oluyor.

28.01.2021-13:47 - (Son Güncelleme: 28.01.2021-13:47) Genital Cerrahi Cinsel Hayatı Etkiliyor mu?

Araştırmalar labioplasti gibi yaygın genital estetik türlerinden birini tercih eden kadınların genellikle sonuçlardan memnun olduğunu göstermiştir. Kadınlar için genel memnuniyet oranı % 90-95 verirken, ameliyat sonrası cinsel tatmin % 80-85 artmaktadır.

Genital estetik cerrahide sosyal medyada öncesi ve sonrası paylaşımlar mümkün olmadığı için hastalar daha çok hekimleri sosyal medya reklamları ve tavsiyeler ile tercih etmektedir. Bu da yanlış seçimlerle sonuçlanabilmektedir.

Genital estetik cerrahide hem duygusal hem fiziksel riskler çok yüksek olabileceğinden böyle bir girişimde bulunmadan önce güvenilir, profesyonel birinden tavsiye almak çok önemlidir. Herhangi bir operasyon ister seçerek ister acil yapılsın kendine özgü riskler ve komplikasyonlar taşımaktadır. Diğer ameliyatların yanı sıra labioplastide de standart kanama, enfeksiyon ve yara iyileşmesi problemleri ortaya çıkabilmektedir. Herhangi bir genital estetik ameliyat düşünüldüğünde hasta ‘sertifikalı bir cerraha’ görünüp çok iyi bir tavsiye almalı bu cerrahinin gerekliliği, riskleri ve işlem çok ayrıntılı konuşulmalıdır. Psikolojik olarak hastanın durumu uygun olmalıdır.

Bedeninden memnuniyetsizlik göstermek, estetik ameliyatı takıntı haline getirmiş hasta grubu cerrahlar için de zor bir alan oluşturmaktadır. Bunun için hasta ve cerrah çok ayrıntılı konuşup anlaşmaya varmalıdırlar.Onun için hasta ne beklediğini bilmeli sonrasında cerrah ile bağlantıyı sürdürmelidir.

Günümüzde bir çok genital kozmetik müdahale ve iyileştirmeler bir nedenden ötürü genital bölgelerinden memnun olmayan, hem erkek hem kadın için bir seçenek halini almıştır.

- Genital bölgeye estetik cerrahi yaklaşım bölüm bölüm olabilirken, birden fazla bölgeyi de içerebilir.

- Labioplasti (labiumlar)dış ve iç dudaklar olmak üzere ikiye ayrılır.

- Farklı doku ve yapıdaki labiaya estetik müdahale; labiadan birinin daha uzun olduğu asimetrik durumlar ya da her ikisinin boyu ve aşırı çekilmesi uzamasından dolayı cinselliği ve diğer feminen aktiviteleri rahatlatır ve ağrılı hale getirildiğinde yapılır.

- Hastalar iç çamaşırları, mayo, tayt gibi kıyafetler rahatsız edici olabilir ya da görüntü mutsuz edebilir. Semptomlarla birlikte etkili kaygılarda önerilebilir.

- Bazen labioplastilere klitorisi kapatan deri kıvrımının kısaltılması klitoral hudektomi de eşlik eder.

- Vajinoplasti, vajina daraltma elastikiyetini kaybetmiş vajina mukozasının çıkartılmasıdır ve doğumlardan sonra ihtiyaç duyulabilmektedir. Vajinoplasti cerrahi olarak radyofrekans lazer cerrahisi gibi ameliyat teknikleri de tercih edilebilmektedir. Son zamanlarda G-shot O-shot olarak adlandırıldığı, kadınlarda cinsel tatmini artırdığı gösterilmiş enfeksiyon işleminde çok büyük ilgi görmektedir.

- O-shot, kişinin kendi kanından elde edilen trombositten zengin plazmanın (prp) klitoris ve kenarındaki dokulara enjekte edildiği müdahalelerdir.

- G-shot ta aynı işlem G noktası tespit edilerek yapılmaktadır.

- Ayrıca kozmetik olarak renk açma,sıkılaştırma ve dolgu uygulamaları da bunlara ek olarak tercih edilen işlemlerdendir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal