Gençlik Yogası

Gençlik yogası nedir, nasıl yapılır? Gençlik yogasının temel hareketleri nelerdir? İşte detaylar...

23.06.2020-15:59 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-15:51) Gençlik Yogası

Gençliği sınırsız bir enerji ve aktivite zamanı olarak görüyoruz ancak bugün çocuklar fiziksel olarak her zamankinden daha az aktif.

Okuldaki kaybolma, ders dışı faaliyetlerin aşırı yüklenmesi, her yerde pasif medya tüketimi ile dikkat dağıtan ekranlar, açık havada oynamak için güvenli topluluk alanlarının eksikliği hareketsiz yaşam salgını ve kötü sağlık sonuçları için birçok neden var.

Gençlik Yogasının bu entegrasyonu özellikle Down, Otizm teşhisi konmuş veya otizm spektrumunda olan çocuklar için yararlıdır. Hareketlilik sorunları ve gelişimsel gecikmeleri olan çocuklar da dahil olmak üzere her türlü özel popülasyon için son derece uyarlanabilir bir yöntemdir.
Yine de çocukların hareket etmesi gerekiyor sadece fiziksel uygunluk için değil, aynı zamanda iyi bilişsel sağlık için de.

İnsanlar hareket halindeyken öğrenmek için evrimleşti. Antropolojik çalışmalar bize çok şey anlatıyor ve mevcut bilişsel araştırmalar fiziksel egzersizin beyin gücünü artırdığı gerçeğini sürekli olarak güçlendiriyor.

Dahası, çocuklar hareket etmek istiyor. Sınıfta artan huysuzluk ve hareket etme oranlarını görmemizin bir nedeni budur. Daha uzun süre oturmak zorunda kaldıklarından, dikkat etmek zorunda olduklarından, vücutları bunun kendileri için doğal olmadığını bilmelerini sağlar

Yoga Sakinliği Üzerine Araştırma
2005 yılından bu yana, 20.000'den fazla eğitimci, terapist ve ilgili hizmet sağlayıcı 250.000'den fazla gence fayda sağlayan Gençlik Yogası teknikleri konusunda eğitilmiştir. Gençlik yogası, farkındalık ve sosyal / duygusal öğrenmeye entegre yaklaşımını uygulamalarından elde edilen değerlendirmeler ve araştırmalar bu sonuçları göstermiştir.

Stres Azaltma, Dikkat ve Davranış Desteği
2014 Wayne State Üniversitesi Gençlik Yogası çalışması, aşağıdaki alanlarda müdahale grubunda önemli gelişmeler olduğunu bildirdi:

Araştırmalara ek olarak, diğer birçok çalışma gençlik yogası ve farkındalık gibi düşünceli uygulamaların gençler için etkilerini incelemiştir. Bu çalışmalar, yoga ve farkındalığın psikolojik ve fiziksel sağlık için birtakım faydaları olduğunu göstermektedir.

Gençlik Yogası ile Stres Azalması
Öğrencilerin dikkatini ve görev başında davranışlarını iyileştirme
Hem sınıfta hem de okul dışında öğrencilerin davranışlarında iyileşme
Öğrencilerin %72'si öfke, saldırganlık ve düzenleme gereksinimi ile başa çıkmak için yogadan zevk aldıklarını belirtmiştir.

Üçüncü sınıf bir örneklemin (n = 40) 10 haftalık çalışması veri toplamak için karma bir metodolojik yaklaşım, bir karşılaştırma grubu ve çalışmanın güçlendirilmesine yardımcı olacak ön testler kullanmıştır. Akademik başarı da arttı, fakat karşılaştırma grubuna göre anlamlı değildi.

Yoga ve çocuk ergen sağlığı için farkındalık hakkındaki en büyük ve en titiz meta analizlerini sizlerle paylaşacağız.

Akıl sağlığı
Gençlik Yogası Sosyal duygusal becerileri geliştirmeye odaklanan programlar, depresyon belirtilerini azaltabilir ve benlik saygısını arttırabilir.
Olumlu Sosyal Davranışlar
Empati ve arkadaşlarıyla geçinme gibi sosyal yanlısı davranışları geliştirebilir.

Problemli Davranışlar
Gençlik Yogası anti-sosyal davranış, madde kullanımı ve okulu bırakma / devamsızlık gibi davranışsal sorunları azaltabilir.

Akademik performans
Gençlik Yogası Sosyal-duygusal öğrenme müdahaleleri akademik performansı geliştirir ve başarıda yüzde 11'lik bir kazancı yansıtır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal