Geğirme Nasıl Geçer?

Geğirmenin tanımı mideden hava sıkışması sonucu ağız yoluyla çıkan hava demektir. Peki bunu önlemek için neler yapmalıyız? Başka bir hastalığın habercisi mi? Doktora başvurulmalı mı? Gibi merak edilen bütün soruları sizin için yanıtladık. İşte geğirmenin nasıl geçeceği konusunda bilgiler…

04.08.2020-16:43 - (Son Güncelleme: 05.08.2020-10:50) Geğirme Nasıl Geçer?

Eğer midede oluşan hava kabarcıkları olması gerekenden çok havayı içinde tutarsa bu nokta da mide zorlanır ve de vücut reaksiyon göstererek geğirme sonucu havayı dışarı atmak ister. Hava kabarcıkları mide de olması gerekenden fazla olduğunda karnınıza sancı yapar ve de geğirememeniz durumunda daha da rahatsız olursunuz. Bu sebeple geğirme ihtiyacı doğduysa havayı geri içeri vermek yerine mümkün mertebe geğirmeye çalışın. Ancak bu durum sürekli oluyorsa ve rahatsız edici derece de geğirme ihtiyacı duyuyorsanız birtakım hastalıkların habercisi olması da mümkün. Şikayetleriniz git gide artıyorsa bu noktada mutlaka doktora başvurmanız da yarar var.

GEĞİRME NEDEN OLUŞUR?

Öncelikle geğirme neden olur biraz bundan bahsetmeli; geğirme yemek yerken veya konuşurken sürekli hava yutulması sonucu oluşur. Yutulan hava mideye iner ve midede olması gerekenden fazla hava barındığında ise reaksiyon olarak geğirme yolu ile bunu dışarı çıkarır. Ancak bu noktada önemli sorulardan biri ise bu düzenli olarak devam ediyor mu yoksa arada sırada karşılaştığınız bir problem mi? Öncelikle bunları iyi gözlemlemelisiniz. Eğer bu sıkıntı ile gün içerisinde sıklıkla karşılaşıyorsanız o zaman mide veya herhangi bir diğer hastalık olması ihtimali de mümkün. Bu gibi durumlarda mutlaka doktora başvurulmalı ve de kontrol edilerek doğru sonuca varılmalıdır.

SÜREKLİ GEĞİRMENİN NEDENLERİ NELERDİR?

ÇÖLYAK HASTALIĞI

Vücudumuz, mide ve bağırsaklarımız bazı besinleri hazmetmekte zorlanır. Kendiliğinden bazı besinlere hassasiyet ve reaksiyon gösterebilir. Bu hastalıkta gluten içeren besinlerin yenmesiyle midenin bu besinleri hazmetmemesi sonucu oluşan bir hastalıktır. Vücut glutene karşı reaksiyon göstererek gluten içeren besinler tüketildiğinde mide geğirme yolu ile reaksiyon gösterir. Geğirme nasıl geçer sorusunun cevabı ise, bu gibi durumlarda kesinlikle bir doktora danışmalı ve size özel bir yemek programı ile beslenmelisiniz. Eğer bu tedavi biçimini uygularsanız geğirme probleminiz ortadan kalkacaktır.

HASSAS BAĞIRSAK SENDROMU

Bu hastalığa sahip olan insanlarda kalın bağırsak normal diğer insanlara göre daha hassastır adından da anlaşıldığı gibi. Bu sebeple de mide her besini normal insanlarda olduğu gibi bağırsaktan kolayca filtreleyip mideye indirmekte zorlanır. Bu durum da midenin zorlanarak reaksiyon göstermesine neden olmaktadır. Bu sebeple de mide kendini rahatlatabilmek için doğal olarak sürekli geğirme eylemi gösterecektir.

GASTRİT

Gastrit problemi ise mide ve çevresini saran bir iltihaplanma problemidir. Böyle bir durum ortaya çıktığında ise mide sürekli geğirme eylemi doğurup sizi rahatsız eder derece de geğirmenizi sağlayacaktır. Geğirme nasıl geçer denildiğinde bu gibi durumlarda mutlaka doktora giderek muayene olmalısınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal