Geçmeyen Öksürüğün Nedeni Bu Olabilir

Çocuklar öksürmeye başladığında uzun süre geçmez. Öksürük koruyucu bir reflekstir. Ama uzun süren öksürük anne-babaları tedirgin eder. Peki öksürüğün devamlı olmasının nedeni nedir? İşte detaylar...

16.06.2020-16:19 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-15:40) Geçmeyen Öksürüğün Nedeni Bu Olabilir

 Uzmanlar çocukların günde 11 kez öksürmelerinin normal olduğunu belirtiyor. Lakin bu öksürük bir türlü geçmiyorsa altında farklı sebepler olabilir. Bu yüzden öksürüğün süresine bakılmalıdır.

ÖKSÜRÜĞÜN KAÇ ÇEŞİTİ VARDIR?

Öksürmenin en çok geçirilen bir gribal enfeksiyondan kaynaklı olduğu bilinmektedir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Büşra Filiz Genç, bu tip öksürüklere akut öksürük adı verildiğini ve iki hafta kadar sürdüğünü açıkladı. Kronik öksürüğün 4 hafta boyunca geçmediğini ve bu geçmeyen öksürüğün altında yatan nedenlerin araştırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

KRONİK ÖKSÜRÜĞÜN NEDENLERİ

Doğuştan gelen kalp hastalıklarınız varsa tekrarlayan öksürükler görülür. Bağışıklık sistemi düşük bebeklerde de tekrarlayan enfeksiyonlara bağlı uzamış öksürükler görülebilir. Bal öksürük reseptörlerini kapatarak öksürüğe iyi geldiği kanıtlanmış doğal besin kaynağıdır. Bu yüzde öksürük esnasında bal tüketilebilir.

Aynı zamanda ıhlamur, adaçayı gibi bitkiler çocuklar öksürdüğünde verilebilir. Burada aktarlardan alınan bilgi karışımlarını kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Çünkü içerik ve dozlarını belli değildir ve tüketildiğinde çocuklarda farklı etkiler yaratabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal