Gece Terlemesinin Nedenleri Nelerdir? Uykuda Terlemek Bir Hastalık Mıdır?

Gece terlemesi birçok kişi tarafından rastlanan problemlerden birisidir. Bu problem bazen de hastalıkların habercisi olabilir. Gece neden terleriz? Gece terlemesi ne ifade ediyor?

06.03.2020-15:34 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-15:23) Gece Terlemesinin Nedenleri Nelerdir? Uykuda Terlemek Bir Hastalık Mıdır?

Uykuda terlemenin nedenleri arasında bazı hastalıklar sayabiliriz. Terlemenin yanı sıra yazımızda da bahsedeceğimiz belirtiler varsa mutlaka uzman bir doktora başvurmanız gerekir.

Uykuda terleme nedenleri arasında kötü rüyalar, aşırı çay ve kahve tüketimi gibi basit sorunlar yer alabilir. Bunların yanında bazı ateş düşürücü ilaçlar da gece terlemesine yol açmaktadır. Uykuda terlemenin nedenleri altında bazen ise ciddi bir problem yatabilir.

UYKUDA NEDEN TERLERİZ?

Uykuda terleme bir sağlık sorununun habercisi olabilir. Terlemeyle birlikte kilo kaybı ve halsizlik gibi şikâyetler varsa mutlaka bir uzmana görünerek test yapılmasında fayda vardır. Enfeksiyon rahatsızlıkları gece terlemesinin nedenlerinden biridir. Ayrıca hormonal hastalıklar, menapoz, nörolojik rahatsızlıklar da uykuda terlemeye neden olabilir. Şeker hastalığı ve böbrek üstü hastalıkları, kullanılan ilaçlar da gece terlemesine neden olur. Benzer durumlarda eğer kişi rahatsızlık duyuyorsa mutlaka bir hekime başvurmalı ve kan tahlili yaptırmalıdır. Gece terlemesi herhangi bir sebep yokken sıklıkla yaşanıyorsa, önemsenip araştırılması gereken bir konudur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal