Gece Öksürük Krizine Giriyorsanız Ayağınıza Bunu Sürün!

Kuru öksürük özellikle geceleri oldukça rahatsız edici anlar yaşatır. Bir türlü kesilmeyen ve uyutmayan öksürüğe anında çözüm arıyorsanız yapacağınız bazı küçük işlemlerle bunu kesersiniz. Peki kuru öksürük krizine ne iyi gelir? Gelin birlikte bakalım.

17.09.2019-13:53 - (Son Güncelleme: 17.09.2019-13:41)

Gün içinde aralıklı öksürük nöbetleri; vücudun tüm istenmeyen maddeleri solunum sisteminden çıkaran koruyucu bir tepki olarak bilinir. Bununla beraber, gece gündüz sık sık öksürmek normal karşılanmaz ve tıbbı destek gereklidir.

İLAÇ TEDAVİSİ

Gece öksürüğü geçmeyen kişilere Tessalon Perles (Benzonatate) ilacı reçete edilir. Bu ilaç öksürüğünüzü bastırır. Kronik kuru öksürük için de etkilidir. Alınmadan önce doktora danışılmalıdır.

Antihistaminler yani alerji ilaçları da alerjik öksürüğü kesmeye yardımcı olur. Benadryl and 'Robitussin Allergy and öksürük şurupları histamin salınmasını önler ve bu nedenle alerji belirtilerini engeller ya da azaltır.

VİCKS SÜRÜN

Gece öksürükten uzaklaşmanın en kolay yolu vicks kullanmaktadır. Ayak tabanlarınıza vicksi sürün ve çorabınızı giyin. Dakikalar içerisinde farkı farkedeceksiniz. Vicks böyle kullanıldığında, 5-7 dakika içerisinde öksürüğü kesebilir ve böylelikle hastanın gece boyunca iyi bir uyku çekmesine destek olur.

BAL TÜKETİN

Araştırmalar ortaya koymuştur ki; bal geceleri nükseden öksürük için oldukça yararlıdır.  Uyumadan 1 yemek kaşığı bal yiyin.

Son Dakika Sağlık Haberleri için  sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal