Gece Kremi Seçerken Nelere Dikkat Etmeli

Gece kremleri yeni bir ürün değildir ancak bunların günlük cilt bakımı programında nasıl kullanılacağı her zaman kafa karıştırıcı olmuştur. Gece kremi yalnızca 40’lı, 50’li yaşlarda kullanılmaz. 20’li yaşlardan itibaren gece kremi kullanımı başlamalıdır.

10.04.2020-16:04 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-16:02) Gece Kremi Seçerken Nelere Dikkat Etmeli

Gece Kremi Seçerken Nelere Dikkat Etmeli

Gece kremleri yeni bir ürün değildir ancak bunların günlük cilt bakımı programında nasıl kullanılacağı her zaman kafa karıştırıcı olmuştur. Gece kremi yalnızca 40’lı, 50’li yaşlarda kullanılmaz. 20’li yaşlardan itibaren gece kremi kullanımı başlamalıdır. Tabi ki kullanılacak gece kremi türü farklılık gösterecektir. Bu yazımızda cildiniz için doğru gece kremini seçmenize yardımcı olmaya çalışacağız. Ancak öncelikle, gece kremi niçin kullanmamız gerektiğine bir bakalım

  • Cildin genç görünmesine ve hissetmesine yardımcı olur.
  • Kolajen üretimini arttırır.
  • Cildi besler ve canlandırır.
  • Yaşlanma lekeleri, gözeneklenme ve akneyi giderir.
  • Buruşma ve çizgileri engeller.

Çoğumuz gece kremlerinin buruşukluk ve çizgilerle mücadele eden retinol ve AHA (alfa hidroksi asitleri) gibi içeriklere sahip olduğunu bilmeyiz. Yaşımız ilerledikçe vücudumuzdaki kolajen üretimi azalır. Bu da cildin sarkmasına ve buruşmasına neden olur. Cildinizin esnekliğini kaybettiğini, kuruduğunu veya lekeli göründüğünü fark ettiyseniz artık gece kremi kullanmaya başlamanın zamanı gelmiştir. Bu işaretler ne zaman gece kremi kullanmanız gerektiğini size söyleyebilir. Ancak doğru kremi seçmek de başka bir zorluktur.

Doğru gece kremini seçmek

20’li yaşlarınızda – aloe vera, bal ve diğer temel yağlar gibi doğal içeriklere sahip kremleri tercih edin.

30’lu yaşlarınızda – amino asitler, seramitler, retinol ve diğer antioksidanlar gibi aktif içeriklere sahip kremler kullanılmalıdır

40’lı yaşlarınızda – peptit, soya özü ve vitamin içeren kremler kullanabilirsiniz.

50’li ve 60’lı yaşlarda – yaşlanmış ve olgunlaşmış cildinize en uyun gece kremini seçmeniz önemlidir. Ekstra nemlendirici özellikli kremleri seçebilirsiniz.

Gece kremi nasıl kullanılmalı?

Gözle görülür sonuçlar için gece kremini uyumadan yarım saat önce uygulayınız.

Önce yüzünüzü temizleyici kullanarak yıkayınız. Parmağınıza bir parça krem alarak dairesel hareketlerle yüzünüze yediriniz. Boyun çevresine de uygulamayı unutmayınız. Boyun yaşlanma belirtilerinin en belirgin olduğu bölgedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal