Geç Yatan Ergen Kızlar Daha Çabuk Kilo Alıyor

NewsMedical LifeSciences'te yayınlanan habere göre, Amerikalı uzmanların 418'i kız 804 ergen üzerinde çalıştıkları araştırma, yaşıtlarından geç yatan kızların bel çevrelerinin genişlediğini ve bu bölgede daha çok yağlanma olduğunu ortaya koydu.

18.09.2019-11:59 - (Son Güncelleme: 18.09.2019-11:45)

Yapılan bir araştırma ile yatağa geç giren genç kızların, erken yatan yaşıtlarına kıyasla kilo alma ihtimallerinin arttığı bildirildi. NewsMedical LifeSciences'ın hazırladığı habere göre, Amerikalı uzmanların 418'i kız 804 ergen üzerinde yaptığı çalışma, akranlarından geç yatan kızların bel çevrelerinin genişlediğini ve bu bölgede daha çok yağ biriktiğini tespit etti.

ERKEKLERDE BU SORUN YOK

Araştırmada yaşları 11 ila 16 olan genç kızlarda hafta sonları hafta içine göre bir süre daha geç yatağa girilmesinin her bir saat için bel çevresinin 1,9 santimetre genişlemesiyle ilişkilendirildiği ortaya konuldu.

Uzmanlar, genç erkeklerde ise geç uyumayla kilo almak arasında benzer bir bağlantının bulgusuna rastlamadı. Araştırmanın sonuçları "JAMA Pediatrics" dergisinde yayımlandı.Daha önceki yıllarda yapılan araştırmalar, yetişkinlerde geç yatmanın ve hafta sonları ayakta kalma süresinin çoğalmasnın kilo alımıyla ilişkili olduğunu ortaya koymuştu.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal