Gebelik Sarılığı Nedir?

Gebeliğinizin son 3 ayında yaşadığınız kaşıntılar, sarılığın habercisi olabilir. Genetik ve hormonal nedenlerin yol açtığı gebelik sarılığı kontrol altına alınmazsa, anne adayı için karaciğer problemine yol açabilir. Doç.Dr. Şule Namlı Koç, gebelik sarılığı hakkında önemli bilgiler paylaştı.

19.01.2019-17:42 - (Son Güncelleme: 19.01.2019-17:40) Gebelik Sarılığı Nedir?

Gebeliğinizin son 3 ayında yaşadığınız kaşıntılar, sarılığın habercisi olabilir. Genetik ve hormonal nedenlerin yol açtığı gebelik sarılığı kontrol altına alınmazsa, anne adayı için karaciğer problemine yol açabilir. Doç.Dr. Şule Namlı Koç, gebelik sarılığı hakkında önemli bilgiler paylaştı. İşte detaylar...

Neden Olur?

Gebelik sarılığı, sarılık ve kaşıntıyla kendini gösteren safra yolu rahatsızlığıdır. Sebebi tam olarak bilinmemekle birlikte hamilelik boyunca yaşanan hormonal değişimler, genetik nedenler ve selenyum eksikliği gebelik sarılığına yol açabilir .

Geçer Diye Tedaviyi Aksatmayın

Genellikle hayati tehlikeye neden olmayan gebelik sarılığı ailevi kolestazı olan kişilerin çocuklarında daha fazla yaşanır. Teşhise rağmen gebelik sarılığına müdahale edilmezse anne adayının karaciğerinde yüksek hasara neden olarak ilerde daha ciddi rahatsızlıklar yaşanmasına zemin hazırlayabilir. Gebelik sırasında yaşanan şiddetli ya da hafif kaşıntıların dikkate alınması karaciğer sağlığı bakımından çok önemli.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal