Gebe Kalmaya Yardımcı Oluyor! Akupunktur Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Ağrılardan kurtaran ve hastalıklara şifa olan alternatif tıp nimeti akupunktur gebe kalmada bile destek oluyor. Öyle ki bu geleneksel yöntem yıllardır Çin'de ve dünyada kullanılıyor. İşte, akupunkturun yararları...

20.07.2019-11:36 - (Son Güncelleme: 20.07.2019-11:27) Gebe Kalmaya Yardımcı Oluyor! Akupunktur Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Gebe kalmak isteyenlerden ağrılarından kurtulmak isteyenlere kadar birçok hastalığa derman olan akupunkturun daha sayılmamış birçok yararı var. Üstelik uzmanlar tarafından kanıtlanmış durumda.

AKUPUNKTUR NEDİR?

Akupunktur, bir bireyin vücudunun belirli noktalarına, oldukça çeşitli derinliklere oldukça ince iğnelerin sokulmasını içeren bir tedavi biçimidir. Çalışmalar, ağrının hafiflemesine destek olabileceğini ve çok çeşitli öteki şikayetler için kullanıldığını belirtmektedir.

AKUPUNKTURUN FAYDALARI NELERDİR?

Akupunkturun amacı vücudun her bölgesine akan enerji dengesini devam ettirmek ve iyileştirmek olduğu için, akupunkturun faydaları duygusal rahatsızlıklardan (endişe, depresyon) sindirim sorunlarına (bulantı, kusma) kadar geniş bir yelpazeye ulaşabilir. Bir yaralanma sebebiyle veya romatoid artrit gibi kronik dejeneratif rahatsızlıklar ile ilişkili olan ağrı sendromları için yararlı olabilir. Aynı zamanda migren veya Parkinson hastalığı gibi nörolojik sorunların tedavisinde veya felç geçiren kişiler için rehabilitasyon stratejisinde de destek olabilir. Sinüzit ve astım dahil olmak üzere solunum yolları, pekçok jinekolojik hastalık ve infertilite gibi durumlar akupunktur ile rahatlatılmıştır. Akupunktur aynı zamanda yorgunluğu ve bağımlılığı azaltmak ve genel iyilik durumunu arttırmak için yararlı olduğunu göstermiştir.

GEBE KALMAYI SAĞLAMADA YARDIMCI

ABD’deki araştırmalar akupunkturun kronik bel ağrısı, diş ağrısı, migren ağrısı, fibromiyalji ve osteoartrit semptomlarının rahatlamasına destek olabileceğini göstermektedir. Travma sonrası stres bozukluğu gibi duygusal ağrı sendromlarının tedavisinde ve kemoterapiye bağlı bulantı ve kusmanın kontrol edilmesinde destek olduğu kanıtlanmıştır. Aynı zamanda, in-vitro fertilizasyon ile beraber kullanıldığında gebeliğin başarılmasında klinik başarı sağlamıştır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal