Fucidin Krem Ne İşe Yarar? Fucidin Kremin Yan Etkileri Nelerdir?

Cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılan fucidin krem hakkında yan etkilerinden fiyatına kadar her bilgiyi bu yazıda bulabilirsiniz.

25.07.2019-13:08 - (Son Güncelleme: 25.07.2019-13:05) Fucidin Krem Ne İşe Yarar? Fucidin Kremin Yan Etkileri Nelerdir?

Fucidin krem nedir, fucidin krem ne işe yarar, kremin yan etkileri nelerdir, fucidin kremin fiyatı nedir? sorularına cevap arıyorsanız yazımızı sonuna kadar okuyabilirsiniz.

FUCİDİN KREM NEDİR?

Fucidin krem, içinde 20 mg fusidik asit ve destek madde olarak 0.04 mg butilhidroksianisol, 111 mg setil alkol var olan bir üründür. İçerisindeki mevcut fusidik asit nedeniyle gram pozitif organizmalarda güçlü olarak antibakteriyal özellik gösterir. Proteine aminoasit geçişini önleyerek protein sentezini inhibe ederek etki gösterir. Penisiline dirençli olan stafilokoklarda özellikle etkilidir, hassastır. Pek çok deri enfeksiyonunda etkin olarak tedavide uygulanmaktadır. Krem genelde ciltte meydana gelen problemler sonucundan kullanımı yaygınlaşan ve üretilen bir malzeme olarak şimdilerde çok sayıda markanın etiketiyle karşımıza çıkmaktadır. Bu problemler arasında yanık, kaşıntı, yaralar, sivilce ve benzeri şeyler mevcuttur. Fakat bu problemlerin her biri için hazırlanan özel kremler de vardır. Bazı kremler yaralar konusunda iddialıyken bazı kremlerin sivilce konusunda daha etkin olduğu haller olabilir. Yani kremlerinizi problemlerinize göre seçmeniz ve bu şekilde tedavi uygulamanız sizler için daha ideal olacaktır.

FUCİDİN KREM NE İŞE YARAR?

Sivilcenin meydana gelmesi cilt üzerindeki boşluklara bakterilerin akın etmesi ve cildin hemen altında birikmesiyle meydana gelir. Etkili bir antibakteriyel niteliğe sahip fucidin krem, cilt üzerinde ve hemen altında yerleşik bulunan bakterileri temizleyerek hem sivilceleri bitirir hemde ilerleyen süreçte yeniden sivilce oluşumunu önler. Bu özellik göz önüne alınarak, sivilcelerden kurtulmanın ardından kremin sürülmesi bırakılmamalı tam olarak 21 gün kullanımına sürdürülmelidir. Sivilceler yok olunca sürmeyi bırakılırsa ciltte var olan bakteriler yeniden sivilce oluşumuna sebep olabilir. Cilde sürülmesi sırasında kesinlikle göze ve dudaklara yakın bölgelere sürülmemelidir, etkili bir krem olduğu için yan etkiler yaşayabilirsiniz. Eczanelerden alırken mutlaka nasıl kullanılacağına dair öneriler alın ayrıca ilaç içerisinden prospektüsü mutlaka okuyunuz.

FUCİDİN KREM YAN ETKİLERİ VAR MIDIR?

Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, suratta, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik benzeri bir durumda acilen doktora gidiniz. Kremin uygulanmasına bağlı olarak uygulanan bölgede sıklıkla görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.

FUCİDİN KREM FİYATI NEDİR?

Fucidin kremin 2019 yılı itibarıi ile fiyatı 17.26 TL'dir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal