Fransız Suyunu Sakın İçmeyin!

Ünlü Fransız maden suyu Evian’da, yapılan analizler sonucunda yasaklı böcek ilacının izlerine rastlandı.

14.07.2020-12:33 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-13:03) Fransız Suyunu Sakın İçmeyin!

Dünyaca ünlü su markalarından biri olan Evian, Fransa’da üretilmektedir. Alplerin kalbinden çıkarılan doğal kaynak sularından biri olan Evian üzerinde yapılan bir araştırma da, suyun içerisinde böcek ilacı klorothalonil kalıntılarına rastlandı.

İsviçre Federal Su Bilimi ve Teknolojisi Enstitüsü tarafından yayınlanan raporda, Evian maden suyunun içerisinde bir tür böcek ilacı olan klorotalonil kalıntılarına rastlandığı açıklandı. Bu kalıntılar yasal sınırların çok altında olduğunu bildirilse de sağlık açısında oldukça zararlıdır.

Bu araştırmanın dünyanın en saf suyu olarak kabul edilen Evian için önemli bir keşif olduğu belirtiliyor. Çünkü bu su bilim insanları tarafından ölçüm cihazlarını kalibre etmek için kullanılıyor.

Evian’ın doğal bir su olması şirket tarafından her zaman ön planda tutulmuş olsa da, su kaynağının insanlardan bu kadar uzak olmasına rağmen içerisinde böcek ilacı kalıntıları görülmesi tüketicilerin endişelenmesine neden oldu.

Aynı zamanda klorothalonil, 1970'lerde bitki sağlığı ürünlerinde mantar ilacı olarak kabul edilmiştir. Esas olarak tahıl, sebze, üzüm ya da süs bitkilerinin yetiştirilmesinde kullanılmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal