Fransa'da Aşı Kampanyası Alay Konusu Oldu

Fransa’da 27 Aralık tarihinde başlayan Kovid-19 aşı kampanyası bir hafta geçmiş olmasına rağmen sayı olarak az kişinin katılmasından dolayı, sosyal medyada alay konusu oldu.

04.01.2021-09:18 - (Son Güncelleme: 04.01.2021-08:54) Fransa'da Aşı Kampanyası Alay Konusu Oldu

Koronavirüs aşısıyla ilgili güncel bilgilerin paylaşıldığı ‘Ourworldindata’ internet sitesinde yer alan bilgilere göre tüm dünyada başlayan Kovid-19’a yönelik aşı kampanyasında Fransa aşı yapan ülkeler sıralamasında en sonda yer alıyor.

SADECE 450 KİŞİYE AŞI YAPILABİLDİ

Fransa, komşu ülkesi Almanya ile aşı uygulamalarına aynı gün başlamış olmalarına rağmen 230 binden fazla kişiye aşı yapıldı. Fransa'da ise 1 hafta içerisinde sadece 450 kişiye aşı yapılabildi.

Hükümet, süreci hızlandırılmasına katkı sağlamaya yönelik bugün kurayla seçeceği 35 kişinin aşılama stratejisinde görüş belirtmesi için ‘Yurttaşlar Kollektifi’ projesini başlatacak.

SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİNDEN DÜŞMEDİ

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da yavaş ilerliyor olmasından dolayı şikâyette bulunduğu kampanya, ülkede Twitter'in güncel konular listesinin üst sıralarında yer alarak uzun süre tartışıldı.

Kullanıcılar ‘35 Fransız’ gündemi altına, ‘Bollywood (Hint Filmi) gibi yavaş.’, ‘Salgını da şaşırttık.’, ‘Fransa virüsü gözünde büyütmediğini gösteriyor.’, ‘Bir anket yapmak için bile 850 kişi gerekirken...’, ‘Bundan sonra ülkedeki her şey bu 35 kişiye sorulacak.’, ‘Milli Eğitim programını da bu 35 kişi yönlendirecek.’, ‘Nükleer santralin kurulması için 35 Fransız seçildi.’ gibi paylaşımlar yaptı.

‘MECLİSİMİZ VE SENATOMUZ NE İŞE YARIYOR’

Bir kullanıcı da ‘Yaklaşık 1000 milletvekilinden oluşan bir Ulusal Meclisimiz ile Senatomuz ne işe yarıyor?’ yorumunda bulundu.

Birçok kullanıcı da doktor ve epidemologlara rağmen aşı stratejisinin 35 kişiyle sınırlı kalmış olmasını eleştirdi.

UZMANLAR TEPKİLİ

Öte yandan, Fransız sağlık uzmanları da ülkedeki aşı kampanyasının yetersiz olmasına ilişkin ‘tam bir fiyasko’ dedi.

Uzmanlar, Fransa'nın aşılama hedefine ulaşabilmesi için ülkede her gün 32 bin 247 kişiye aşı yapılması gerektiğini belirtiyor.

Hükümet Sözcüsü Gabriel Attal, gelen tepkiler üzerine açıklamada bulunarak Fransa'nın herkesten daha farklı bir yol izlediği, 6 ay sürecek olan aşı kampanyasının 7 gün üzerinden değerlendirmeyeceğini belirterek öncelikle riskli grupta yer alan kişilere aşı yapıldığını söyledi.

Aralık ayının başında Başbakan Jean Castex ocak ayında ülkede yaklaşık 1 milyona kişiye aşı yapılacağını söylemişti.

12 BİN 489 YENİ VAKA

Fransa'da dün açıklanan son koronavirüs verilere göre ülkede Kovid-19 pozitif olan kişi sayısı 12 bin 489 artışla 2 milyon 655 bin 728'e çıktı.

Kovid-19 kaynaklı hayatını kaybeden kişi sayısı ise 157 olarak kayıtlara geçerken toplam can kaybı 65 bin 37'ye yükseldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal