Fıtıkta Bacak Ağrısı

Bel fıtığının vurduğu en belirgin nokta, bacak ağrısıdır. Fıtığın ilerleyen süreçlerinde, bacaklara doğru hızla inen bir uyuşma, karıncalanma görülecektir. Bu günlük hayattaki aktiviteleri de olumsuz etkiler. Peki fıtıkta bacak ağrısının oluşmasının sebebi nedir? İşte detaylar…

03.08.2020-17:30 - (Son Güncelleme: 03.08.2020-16:52) Fıtıkta Bacak Ağrısı

Bel fıtığı teşhisi koyulmadan önce, bacaklarda görülen güçsüzlük, ağrılar da fıtığın habercisi olabilir. Bacaklarla fıtık arasında böylesi bir etkileşim görülür.

FITIKTA BACAK AĞRISI NEDEN OLUR?

Fıtıkta bacak ağrısı nasıl geçer diye sorulduğunda, öncelikle fıtığın bacak sinirlerine yaptığı baskının şiddeti baz alınır. Çünkü, bu rahatsızlık direk o bölgeye etki eder. Eğer, bacaklarda büyük ağrılar bulunursa, zaten ameliyat vakti gelmiş demektir.

Fıtık aslında, bacaklara vurarak kendini var eder. Ani hareketler yapma yahut aşırı hareketsiz yaşam, masa başında saatlerce çalışma, ağır yük kaldırma, kilo alımının artışı, bel kısmına ya da vücuda çok yüklenme, hamilelik gibi durumlarda, fıtık baş gösterir.

Kullanılan ayakkabıların kalitesi, topuk boyu da bacaktaki baskının etkisi adına önemlidir. Zira, topuklu ayakkabılar da baskı daha yüksek bir basınçla olacaktır. Bel fıtığı sorunu yaşayan kişilere düz tabanlı ayakkabılar, terlikler tavsiye edilir. Kemik erimesi, kireçlenme, kas spazmı, siyatik de fıtığın habercilerinden olabilir.

Kollajen denilen dokulardaki bozulmalar ayakların ağrımasına zemin hazırlamaktadır. İlerleyen yaş sebebiyle, başta kadınlarda olmak üzere, orta yaşlı bireylerdeki vücut değişiminin etkisiyle de fıtık nüksedebilir.

FITIKTA BACAK AĞRISINA NELER SEBEBİYET VERİR?

Fıtık, bel ve bacak arasındaki yastık görevi yapan kıkırdağımsı dokunun zedelenmesiyle birlikte, patlar. Böylece, buradaki yırtılmayla sinirlere baskı uygulanmasıyla beraber, bacaklarda ağrı oluşur. Ağrı ayaklarda da hissedilir. Yürüme zorlukları başlar. Fıtıkta bacak ağrısı nasıl geçer denildiğinde, öncelikli olarak bol bol kollajen takviyesinin de düşünülmesi gereklidir.

FITIKTA BACAK AĞRISI NASIL GEÇİRİLİR?

Fıtıkta bacak ağrısı nasıl geçer denildiğinde, ilk cevap ameliyatla olacaktır. İnsanların ameliyattan korkmaları, kaçmaları veya onu geciktirmeleri, sadece hastalığın ilerlemesine ve kalıcı hasarlara sebep olur. Bu yüzden, bacaklarda ağrı hissedildiği ve fıtık teşhisi konulduğu an, doktorun söyledikleri dikkatle dinlenilmelidir. Bunun dışında, özellikle ayak paça çorbasının tüketilmesi, bamya tohumunun yenmesi de kollajeni arttırmak için yarar sağlayacaktır.

Fıtıkta bacak ağrısı nasıl geçer derseniz, acı elma yağıyla karıştıracağınız susam yağını bacak bölgenize her gün dairesel hareketlerle uygulamanız gerekmektedir. Ayrıca, doğal çözümlere ve bitkisel yöntemlere de başvurduğunuzda, fıtık ağrısının geçmesi ve bacaklarınızın düzelmesi adına birtakım önerilerde bulunulmaktadır.

Bu yönde, önerilen diğer çözüm, hindistan cevizi yağıdır. Hindistan cevizi yağı birçok ağrı için sıklıkla göz önünde bulundurması gereken bir etken maddedir. İltihaplara karşı büyük bir karşı etkisi vardır. Bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağı, ilgili bölgeye masa yapılarak yedirilir. Bu işlemin günde iki kere yapılması tavsiye edilir.

Lahananın geçmişten beri bir ağrı kesici şeklinde kullanıldığı da bilinmektedir. Onunla yapılacak tedavi en etkili yöntemlerden biri olarak fıtık için denenebilir. Üç yaprak lahana bir bardak sütün olduğu tencerede kaynatılıp, iyice ezilir. Bu ezilen ve yapışkan posa fıtığın ağrısının hissedildiği yere sürülür, bir saat kadar bekletilir. Bunu haftada en bir ya da iki kere yapmak isabetlidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal