Fındık ile Gelen Şifa!

Kendisi küçük faydası büyük olan fındık içerdiği protein, karbonhidrat, demir ve çinko ile vücuda güç veriyor. Fındığın bilinmeyen faydaları nelerdir?

11.01.2020-10:47 - (Son Güncelleme: 11.01.2020-10:44)

Türkiye’de özellikle Karadeniz Bölgesi’nde yoğun olarak yetişen fındık bol miktarda yararlı yağlar içerir. Fındık yağı, tıpta ve aromaterapide baz veya taşıyıcı yağ olarak kullanılmaktadır. İşte fındığın faydaları…

FINDIĞIN FAYDALARI NELERDİR?

Yapılan araştırmalara göre çiğ fındığın damar duvarlarını koruyarak tıkanmayı önlediği ve bunun sonuncunda da kalp damar hastalıklarını engellediği gözlemlenmiştir. Magnezyum, fosfor ve potasyum diyabetin önlenmesi ile ilişkili minerallerdir. Fındık, bu minerallerin iyi bir kombinasyonunu sağlar, bu da diyabet hastaları için oldukça faydalıdır. İyi kolesterolü destekler, kötü kolesterolü azaltır. Fındık,ceviz ile birlikte beyin için besin olarak kabul edilir. Hücre rejenerasyonunda yardımcı olan ve sağlıklı beyin fonksiyonlarını destekleyen iyi yağlar, protein ve amino asitler içerirler. Lezzetli bir antioksidan kaynağı olan fındık, akciğer, meme ve prostat kanseri riskini azaltmada etken özellikleri bulunan E vitamini içerirler. Tokluk hissi vererek yeme isteğini engellemeye yardımcı olur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal