Fındığı Çiğ Yiyin! Kavurup Yerseniz...

İnsanlar fındığı daha çok kavrulmuş hatta çok kavrulmuş yer ve sever ancak yapılan son araştırmalara göre kavrulmamış fındığın üzerinde ki zar da öyle bir fayda olduğu anlaşıldı ki, artık kavurmadan yiyeceksiniz.

Fındığı Çiğ Yiyin! Kavurup Yerseniz...

Kavrulmamış fındığın üzerinde ki zar da öyle bir fayda bulunuyor ki artık sizlerde fındığı çiğ yemek isteyeceksiniz. 

ÇİĞ FINDIĞIN FAYDASI

Türkiye'nin milli ihraç ürünü fındığın kişi sağlığına yararlarını bilimsel olarak ortaya koymak için 10 yıldan fazla süredir çalışmalar yapılmaktadır. Uzmanlar tarafından haftada 4 günden az olmamak üzere günde 40 gramı yani yaklaşık bir avucu geçmemek kaydıyla fındık tüketilmesinin kalp sağlığına olumlu etkileri olduğu bahsediliyor. Fındığın üzerindeki ince zar tabakanın antioksidanlar açısından güçlü olduğunu biliniyor.

Toplumumuzda daha çok kavrulmuş fındık yeniliyor ve kavrulduğunda da dış zar kısmı fındıktan kopuyor. Bu aslında çok büyük kayıp değildir ama mümkünse kavrulmadan tüketilmeli

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Sağlık Haberleri



-->