Fazla Yağlı Besinler Tükettikten Sonra Bunları Yapın

Hamburger, kızartma çeşitleri, cips gibi yağlı besinler tükettikten sonra kendinizi suçlu mu hissediyorsunuz? Bu besinleri tükettikten sonra kilo almamak için yapılması gerekenler nelerdir? İşte fazla yağlı besinler tükettikten sonra kilo almanızı engellemek için yapılması gerekenler…

15.07.2020-08:49 - (Son Güncelleme: 15.07.2020-08:34) Fazla Yağlı Besinler Tükettikten Sonra Bunları Yapın

Diyet yapan hemen herkes ufak kaçamaklarla diyetini bozabiliyor. Diyet bozulduğu zaman genellikle fazla yağlı ve sağlıksız gıdalara yönelim oluyor. Ancak bu besinleri tükettikten sonra kilo almamak için yapılması gereken birkaç yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemleri sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…

MEYVE VE SEBZE TÜKETİN

Doymuş ve trans yağlar içeren besinler tüketmek kabızlığa yol açar. Lif açısından zengin olan meyve ve sebzeler tüketmek ise vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri karşılamaya yardımcı olur. Yağlı besinler tükettiğiniz zaman bir sonraki öğününüzde sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeye dikkat etmelisiniz.

ILIK SU İÇİN

Yağlı besinler tükettikten hemen sonra ılık su içmek sindirim sisteminin yatışmasına ve doğru şekilde çalışmasına yardımcı olur. Su, besinler ve vücuttan atılması gereken maddeler için taşıyıcı görevi görmektedir. Sıcak su içmekse besinlerin sindirilebilir forma gelmesinde etkilidir. Yeterli su içmediğiniz zaman ince bağırsak sindirimi sağlayabilmek için besinlerdeki suyu emer ve dehidrasyon ve kabızlığa neden olur.

YÜRÜYÜŞ YAPIN

Ağır bir yemediğin ardından en az 30 dakika yürümek, sindirimin kolaylaşmasına yardımcı olur. Bu nedenle, vücudun rahatlaması için yağlı besinler tükettikten sonra yavaş tempoda 30 dakika boyunca yürüyüş yapın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal