Evde Limon Ağacı Nasıl Yetiştirilir?

Ev içerisinde bitki yetiştirmek hem evdeki kirli havayı temizlediği gibi evinizin dekorasyonunu da olumlu yönde değiştirecektir. Özellikle kokusu ve görüntüsüyle çok sevilen limon ağacını da evde yetiştirmek mümkün. Peki evde limon ağacı nasıl yetiştirilir? Evde limon ağacı için gereksinimler neler?

26.01.2021-11:30 - (Son Güncelleme: 26.01.2021-11:30) Evde Limon Ağacı Nasıl Yetiştirilir?

Sahip olduğu canlı sarı renk ve güzel kokusuyla kendisine mest eden limon ağacının evde yetiştirip yetiştirmediği merak konusu. Birden fazla çeşide sahip olan limon ağacını evde yetiştirmek mümkün. 

Özellikle güneş isteyen limon ağaçları balkon, teras, veranda gibi açık ve güneş alan yerlerde yetiştirilebilmektedir. Saksıda yetiştirebilen limon ağacı yalnızca evin dekorasyonu değiştirmekle kalmıyor aynı zamanda ruh durumunu da olumlu olarak etkiliyor. Peki evde limon ağacı nasıl yetişir?

EVDE LİMON AĞACI NASIL YETİŞTİRİLİR?

Evde limon yetiştirmek için farklı yöntemlere başvurabilirsiniz. Örneğin bir limon ağacı fidanı satın alabileceğiniz gibi limon çekirdeklerini dikerek de limon ağacı yetirmek mümkün. Limon ağacı fidanını tercih edecek olursanız en az 2-3 yaşında bir fidan almalısınız. 

Bu şekilde aşılama ve büyüme sürecinden tasarruf edilir. Limon çekirdeklerini saksıya dikmek için ise limonu 4 parçaya bölerek içindeki çekirdekleri ayırın. Kullanacağınız çekirdeklerin kırık olmaması önemli bir detay.

Daha sonra çekirdeklerin üzerinde bulunan zarlı kısmı çekirdekten ayırın. Islattığınız havlu kağıdın içerisine çekirdekleri dizin ve sprey yardımıyla tekrar ıslatın. Havlu kağıdı buz dolabı poşetine koyarak hava almayacak şekilde ağzını kapatın.

Buzdolabı poşetini 10-15 gün karanlık bir yerde bekletin ve süre bittikten sonra filizlenen çekirdekleri altı delikli olan küçük bir saksıya koyun. Toprağı sulayarak güneş gören bir yere yerleştirin. Limon ağacı birkaç hafta içerisinde büyümeye başlayacaktır.

EVDE LİMON AĞACI NASIL SULANMALIDIR?

Çok fazla ve çok az sulama bitkinin ölmesine neden olmaktadır. Bundan dolayı limon yaz ve bahar aylarında bitki susuz bırakılmamalıdır. Yaz günleri de akşam saatlerinde sulama yapmak limon ağacının daha çabuk büyümesini sağlamaktadır. Soğuk hava bitkiyi öldürebilir. Bu yüzden kış aylarında soğuktan korumak önemlidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal