Evde Kekik Kurutulur mu?

Türk mutfak kültüründe önemli baharatları arasında yerini alan ve özellikle et yemeklerine çok yakışan kekik içerisinde bolca mineral ve vitamin bulunur. Hem yemeklerde kullanabildiğimiz, hem de çayını içebildiğimiz kekik nasıl kurutulur? Evde kekik kurutulur mu?

15.09.2020-18:13 - (Son Güncelleme: 15.09.2020-18:09) Evde Kekik Kurutulur mu?

Maydanozgillerden olan kekik, bizim mutfak kültürümüzde sıkca kullanılır. Sağlığa birçok yararı olan kekik B, C, A, K, E vitaminleri ve folik asit gibi vitaminler açısından zengindir. Aynı zamanda kekiğin içinde bol miktarda demir, magnezyum, potasyum, kalsiyum ve selenyum kaynakları vardır.

KEKİK EVDE KURUTULUR MU?

Çokça faydası bilinen kekiği evde kurutmak mümkün. Ancak kuruturken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası var. Püf noktalara dikkat etmezseniz, kekik içerisindeki çoğu besin değerini kaybeder.

KURUTURKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kurutmak istediğiniz kekiği taze olarak pazardan alın. Aldığınız kekikleri ayıklayıp bol su ile iyice yıkayın.
Yıkadığınız kekikleri süzgece koyup suyunun süzülmesini bekleyin ve ardından yıkadığınız kekiği kağıt havlu üzerine koyup kurumasını sağlayın.
Bu işlemden sonra temiz bir bezin üstünde ya da tepsinin içinde boşluklu bir biçimde kekikleri dizin. Güneş görmeyen kapalı bir ortama koyup, kurumaya bırakın.
Kurumasını beklediğiniz kekikleri ara ara kontrol edin ve her tarafının aynı seviyede kuruması için döndürün. Yaklaşık 4 ila 10 gün kadar bir sürede kekiler kurumuş olacak.
Kurutuğunuz kekiklerin yapraklarını saplardan ayırın. Hepsini ayırdıktan sonra kekikleri eliniz ile ufalamanız yeterli olacaktır.
Kuruyan kekiklerin bozulmaması için ağzı kapaklı cam bir kavanoza koyup serin ve kuru yerde saklamalısınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal