Evde Hazırlayacağınız Masaj Kremiyle Ağrılarınıza Son Verin

Hareketsiz yaşam tarzının getirdiği eklem ağrıları, sırt ağrısı, bel ağrısı ve daha birçoğunu dindirmek için evde kendi masaj yağınızı yapabilirsiniz. Peki, ağrıları dindiren masaj yağı nasıl yapılır? Masaj yağı için gerekli olan malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizde…

25.04.2020-18:08 - (Son Güncelleme: 25.04.2020-17:57) Evde Hazırlayacağınız Masaj Kremiyle Ağrılarınıza Son Verin

Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu özellikle içerisinde bulunduğumuz bu zorlu dönemde kendimize çok dikkat etmemiz gerektiğini belirtti. Dr. Buyrukçu, mevsim geçişi nedeniyle soğuk algınlığı, gribal enfeksiyonlar ve mevsimsel alerjik rinitin görülmeye başladığı bu günlerde ağrıların da artabileceğini vurguladı. Hastanelerden uzak durulması gereken bu dönemde, bazı sağlık sorunlarına evde de çözüm üretebileceğimizi belirten Dr. Buğra Buyrukçu, sözlerini şu şekilde konuştu:

“En sık karşılaşılan şikâyetler arasında soğuk algınlığı, yüksek ateş, öksürük, baş ağrıları, bel ve sırt ağrıları geliyor. Bu şikâyetlerden bazıları bilindiği üzere Covid-19’un da belirtileri arasındadır. Şikâyetlerin Covid-19 ile ilgisi bulunmadığından emin olunduğunda ise evde hazırlanacak karışımlarla tedavi mümkün. Örneğin ev yapımı masaj kremi bütün bu sorunların bertaraf edilmesinde birebir."

AĞRILARI KESEN MASAJ KREMİ

Dr. Buğra Buyrukçu, evde kolaylıkla yapılabilecek ağrıları kesen masaj kreminin tarifini paylaştı:

“1/2 bardak Hindistan cevizi yağı, ¼ bardak zeytinyağı, ¼ bardak rendelenmiş bal mumu, 20 damla okaliptus esansı ve 20 damla nane esansını bir cam kavanozda birleştirip iyice karıştırıyoruz. Kolayca bulacağımız bitkisel ürünlerle hazırladığımız bu karışımı buzdolabında saklıyoruz ve istenen bölgeye masaj yaparak sürüyoruz.

Bu kremdeki esansiyel yağlar içerdikleri aromalar ile kendinizi iyi hissetmenizi sağlar, solunum sistemini açar ve rahat bir nefes almanıza olanak verir. Nane ve okaliptüs yağı esansiyel bir yağdır. Nane yağı kas ağrılarında, sinüzitlerde, yüksek ateşin düşürülmesinde, baş ağrısında, soğuk algınlığında kullanılır.

Okaliptus yağı iyi bir balgam söktürücü, soğuk algınlığını rahatlatan, vücuttan toksin atan bir yağdır."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal