Estetik Terimleri Sözlüğü

İşte çevremizde sık sık duyduğumuz estetik terimleri ve anlamları...

28.01.2020-15:36 - (Son Güncelleme: 28.01.2020-16:23)

PRP: PRP ya da trombosit bakımından zengin plazma tedavisi, kişinin kendisinden alınan kanın çeşitli işlemlerden geçirilerek vücutta tedavisi planlanan dokulara enjeksiyonu şeklinde uygulanan tedavi yöntemidir. Saç dökülmesi ve cilt gençleştirme gibi estetik sorunlara yönelik yapılabileceği gibi yaralı tendonların, bağların, kasların ve eklemlerin iyileşmesini hızlandırmak için de kullanır.

Botoks: Botoks ile kırışıklık ve deride ki çizgiler geçici süre yok edilir. Botoks tedavisinin etki süresi 4-6 ay civarındadır. Etki süresi kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Bu süreyi yaş ve uygulanan bölgenin durumu etkilemektedir. Hamile veya emziren bayanlar dışında hemen hemen herkes botoks işlemi yaptırabilir.

Custom-Made Filler: Kişiye özgü, kırışıklıklarının derinliğine göre hyaluronik asit temelli hazırlanan dolgu. Tüm yaş grubundan hastalarda kırışıklıklarının derinliğine göre hazırlanarak uygulanıyor. 9-12 ayda bir seanslar tekrarlanıyor.

Ultrashape: Hedefli, multi odaklı güçlendirilmiş ultrason ile yağ hücresini parçalayarak bölgesel incelme ve şekillendirme yöntemi. 18 yaş üzerinde vücut kitle indeksi yüzde 30’un altında olan bölgesel yağ depolanması olan kişilere üç seans uygulanıyor.

Ultherapy: Ultherapy, lazer teknolojilerinin çözemediği, sadece cerrahi operasyonlarla başarılabilen yüz germe operasyonunu enjeksiyonsuz, iyileşme sürecine ihtiyaç duyulmadan, risksiz çözebilen yepyeni bir teknoloji. Tüm yüz için 30 dakika süren ultera uygulamasının ardından, uygulamanın yapıldığı kişiler günlük aktivitelerine hemen dönebilmektedirler. Ultheraphy sisteminde kullanılan ‘Deepsea’ adı verilen teknoloji de ‘fokusultrasound’ ile cildin alt tabakalarında ‘sıcak noktalar’ yaratılıyor. Bu sayede cilt kendi onarım sürecini oluşturarak yeni collagen üretimine başlıyor ve ciltte sıkılaşma ve ‘lifting’ etkisi kendini göstermeye başlıyor. Uygulamanın hemen ardından toparlanmaya başlayan cilt istenen ideal görünüme 3 ayın sonunda ulaşıyor.

3DEEP RF: Multipolar, faz kontrollü odaklı radyofrekansla cilt sıkılaştırma ve bölgesel incelme yöntemi. Yüz, boyun, kol, karın, bel, bacak içi, popo ve bacaklarda sarkma ve bölgesel yağ depolanması olan 18 yaş ve üzerindeki kişilerde altı seans kullanılıyor.

Lazer Lipoliz: Lazer lipoliz, diod lazer ışını ile doğrudan yağ hücresinin zarının patlatılmasına dayalı bir yöntemdir. Vücut şekillendirme uygulamalarında oldukça yenilikçi bir tedavi olan lazer lipoliz bölgesel yağlanma ve cilt gevşekliği tedavisinde etkin olarak kullanılmaktadır.Bölgesel yağ fazlalıklarında, gevşek olan cildin gerginleştirilmesinde ve terlemenin yok edilmesi için koltukaltlarında uygulanan lazer lipoliz oldukça etkili bir vücut şekillendirme yöntemidir. Basen, karın ve bel gibi bölgelerin yanı sıra yüz bölgesi, kol bacak içleri, çene altı, bacak bölgesindeki yağlardan kanama olmadan tek seansta kurtulunabilir. Bu yöntem cildin altında biriken yağları yok eder ve aynı zamanda ciltteki kolajen üretimini arttırarak cildin daha gergin ve genç görünmesini sağlar.

IPL: Yüksek yoğunluklu ve enerjili ışığın kullanıldığı cihazlara deniyor. Sarı şeftali tüylerinin yok edilmesi, güneş lekelerinin ve kılcal damar genişlemelerin tedavisinde bir-üç seans kullanılıyor.

Radyofrekans: Dokulara radyo dalgaları yoluyla enerji aktarılması işlemine deniyor. Radyofrekans bir ısı tedavisi şeklidir. 70 yılı aşkın bir süredir bilinen bir teknolojidir. Deride en iyi bilinen etkisi derinin gerginliğini sağlayan kollagen liflerde yenilenme oluşumudur. Radyofrekans uygulandığında deri katmanlarında ısı oluşur. Derideki kollajen lifler ısı etkisi ile kasılır, yara iyileşmesi ve dolayısıyla kollajen liflerde yenilenme başlatılır. Cilt sıkılaşması ve gerginliğinde artış olur ve cilt yüzeyi düzgünleşir. Aynı zamanda bağ dokusunda kan akışı ve dolaşımda düzelme sonucu cilt yenilenir ve sıkılaşır.

Slim-Lipo: Lazer yardımıyla lipoliz ve deride sıkılaşma yapılmasına deniyor. Bölgesel yağ birikimi ve gevşeklik olan kişilerde tüm vücutta uygulanabilir. Her bölge için bir seans yeterli oluyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal